Afbeelding
Foto:

Son heren 1 kampioen van de 3e klasse

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Son heren 1 is dan nu toch echt kampioen van de 3e klasse geworden. Middels een 5-0 zege op MHC Best heren 1, sleepte de Sonse mannen zondag 11 juni het langverwachte kampioenschap binnen.

Op papier was er een groot verschil tussen de ploegen, maar op het veld lagen beide teams dicht bij elkaar. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want Son opende de score al binnen een paar seconden. Het was de best denkbare start voor het vaandelteam, aangezien een kampioenswedstrijd altijd moeilijker is dan een 'normale' competitiewedstrijd. Tegenstander Best was echter niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en gaf na de openingstreffer flink wat tegen gas. Een aantal kansen werd niet echter niet benut en aan de andere kant wist Son, na een tempo hoger te gaan spelen, de 2-0 en de 3-0 nog voor de rust te maken.

De wedstrijd zat in het slot, maar de mannen van Son lieten in de tweede wel nog even zien wat ze het hele seizoen al deden: domineren. Waar Best in de eerste helft er nog af en toe gevaarlijk uitkwam, was daar in het tweede bedrijf niets meer van over. Son liet de tegenstander van het kastje naar de muur lopen en maakte snel na de rust nog eens twee goals. Daarna zakte het tempo wat en speelde de ploeg de wedstrijd uit, waarna de champagne ontkurkt werd en het kampioenschap gevierd kon worden.

Door het kampioenschap promoveert Son voor het eerst in jaren weer naar de 2e klasse en daarin zal volgend jaar te bewonderen zijn.


Het jeu de boules bostoernooi 2017

Op 2e Pinksterdag j.l. werd dit werpfestijn gehouden. Het decor was voor de veertiende keer het bosterrein bij de windhondenrenbaan. Een uitstekende locatie.

Door: Carel Swinkels

Herman Everard heette daar 53 doubletten van harte welkom. Dat waren in totaal dus 106 deelnemers. Zij mochten elk 5 wedstrijden spelen.
Om half elf stuurde hij hen het bos in. Om ze pas tegen half zes allemaal moegestreden terug te zien in en rond het clubhuis. Het zijn spannende partijen geworden waarvan het publiek ongetwijfeld genoten heeft.

Om alles in goede banen te leiden waren er twee officials aanwezig: te weten Henk Spanjers, scheidrechter, en Wies Pepels, wedstrijdleider.
Vele partijen waren aan elkaar gewaagd en scores van 13 tegen 12 kwamen geregeld voor.
De deelnemers aan dit toernooi komen niet alleen uit Brabant, maar o.a. ook uit Zuid-Limburg, Belgie en van boven de rivieren.
Het speelterrein is buitengewoon grillig en dat kan tot verrassende uitslagen leiden. En dat gebeurde dan ook meerdere malen.
Rond zes uur kon de prijsuitreiking beginnen. De eerste tien winnaars (twintig deelnemers) werden beloond met een schitterend "overlevingspakket".
De beste Son en Breugelse deelnemer was het koppel Karel en Eric Verschuijten. Zij eindigden op de vierde plaats.
En dan de winnaar. Dat werd het duo Tineke Verstappen uit Asten met haar partner Rudi Luijten uit Belgie. De volledige uitslag kunt u vinden op www.lafermeboel.nl

Het toernooi 2017 is zeer geslaagd te noemen. Het weer was buitengewoon goed en ook binnen was het goed toeven, dankzij de leden van de windhondenrenbaan, die de bar verzorgden. Voor frites met toebehoren werd gezorgd door enkele leden van de fam. v.d. Wetering. Heel veel dank hiervoor namens La Ferme Boel.

Ook alle andere vrijwilligers die mee geholpen hebben om dit toernooi te doen slagen: heel hartelijk dank.
In 2018 hoopt La Ferme Boel weer, en dan voor de 15e keer, dit toernooi in die mooie omgeving op 2e Pinksterdag te mogen houden.


Afbeelding