Afbeelding
Foto: Wil Feijen

JC Oase organiseert een geslaagde jubileumeditie Avond Wandel 4-Daagse

Afgelopen week trokken maar liefst 766 deelnemers van de Avond Wandel 4-Daagse (AW4D) de wandelschoenen aan, op zoek naar de mooiste wandelroutes door ons dorp.

Door: Anne van de Put

Mooie routes én mooi weer
Startend vanaf het Oase Wandelplein achter de kerktoren liepen de deelnemers vier avonden op rij afstanden van 2,5 km, 5 km of 10 km. De populairste afstand blijft de 5 km met dit jaar 450 deelnemers. Organisator JC Oase zorgde voor nieuwe routes door de omgeving van Son en Breugel, waardoor deelnemers weer andere stukjes van het dorp konden ontdekken. Ondanks de slechte voorspellingen is het iedere avond prachtig weer geweest. De neerslag viel overdag en met temperaturen 's avonds tussen de 20 en 25 ºC was het fantastisch wandelweer.

Familie-evenement
Jong en oud doen mee aan dit jaarlijkse evenement. Ervaren wandelaars kunnen flinke stappen zetten op de 10 km route. Doordat de routes van 2,5 km toegankelijk worden gemaakt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, deden er ook dit jaar weer veel jonge gezinnen en mindervaliden mee. Dit maakt de AW4D tot een familie-evenement met dorpse gezelligheid.

Groepen
Verschillende grote groepen schreven zich in dit jaar, van scholen tot hockeyclubs tot vriendengroepen. De grootse groep was basisschool De Sonnewijzer met 151 deelnemers. Net zoals vorig jaar namen zij de wisselbeker in ontvangst. Bijzonder was dat oud-organisatie Scouting Margaretha Sinclair tevens deelnam met 23 oud-leden en oud-leiding.

Afsluiting
Op vrijdagavond konden deelnemers hun welverdiende medaille in ontvangst nemen op het Oase Wandelplein en werden er diverse prijzen uitgereikt. Zo is er elk jaar de prijs voor de grootste groep en de prijs 't Skôn Lopertje, dat dit jaar werd uitgereikt aan de deelnemer(s) met de leukste foto waar het getal "20" in verwerkt was. Zoals voorgaande jaren werd burgemeester Hans Gaillard uitgenodigd om lootjes te trekken voor kleine prijsjes voor de deelnemende kinderen! Dit jaar waren er tevens prijzen te winnen voor volwassenen.

Dankwoord
JC Oase bedankt alle sponsoren en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de 20e editie van de AW4D. Door de inzet van al deze geweldige mensen is er wederom een succesvol evenement neergezet! Voor meer informatie over dit evenement en voor de foto's gaat u naar www.jc-oase.nl of kijkt u op de www,mooisonenbreugel.nl


Wouter Helders geeft voorproefje tweede boek

Een zonnige zaterdagmorgen was geen beletsel voor circa 25 geïnteresseerden ,die de moeite genomen hadden om naar een lezing van Wouter Helders in de bibliotheek te komen.
De auteur, met wortels in Son, won vorig jaar de Hebban thrillerdebuutprijs met zijn eerste boek Machtsstrijd.
Inmiddels komt zijn 2e boek Verraad uit. Tijdens zijn lezing gaf hij zijn publiek een voorproefje op zijn volgende spannende verhaal.

Deze ochtend werd georganiseerd door een werkgroep van de bieb in samenwerking met de PVVG.

Na een introductie over zijn baan als militair journalist, de weg die deze baan tot gevolg had en een film over de missies van de landmacht , vertelde Wouter ook nog het een en ander over de subjectiviteit van verslaggeving, de manipulatie van beelden en de interpretatie hiervan.
Interessante wetenswaardigheden die ook aardig wat vragen bij het publiek losmaakten.
Doordat iedereen zich op deze manier een beeld kon vormen over de ervaringen van Wouter, werd ook duidelijk hoe hij aan feitelijkheden is gekomen en die uiteindelijk verwerkt heeft in fictieve thrillerachtige romans.
Verhalen die boeien vanaf het eerste hoofdstuk.

Kleine kink in de kabel was dat het 2e boek door wat technische problemen iets later van de pers zal rollen dan oorspronkelijk gepland en dat het dus nog niet fysiek aanwezig was.
Maar na het beluisteren van enkele spannende en zeer beeldende fragmenten, voorgelezen door de schrijver zelf, was de intekenlijst voor het nieuwe boek al vlug tot de laatste regel gevuld.

Aardig detail is dat de uitgever in samenspraak met Wouter besloten heeft om dit 2e boek voor 6,99Eur aan te bieden in de hoop dat dat drempelverlagend zal werken en dat er op deze manier gezorgd kan worden voor een grotere naamsbekendheid.

Mocht u afgelopen zaterdag niet in de gelegenheid geweest zijn om bij de lezing aanwezig te zijn dan krijgt u nog een herkansing om Wouter te ontmoeten.
Hij zal namelijk zeer binnenkort bij de Traverse zijn boek komen signeren.
Wij houden u op de hoogte van de datum, en mocht u ook het eerste boek nog willen lezen dan kunt u dat ook via de Traverse bestellen.


Afbeelding
Afbeelding