Afbeelding
Foto:

Nieuw het Ontmoet & Groetplein

Op donderdag 15 juni zal de feestelijke opening plaatsvinden van het Ontmoet & Groetplein in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Het Ontmoet & Groetplein is een initiatief van Zuidzorg,

Op donderdag 15 juni kunt u kennismaken en gratis deelnemen aan de verschillende activiteiten. Maar ook kunt u de maaltijden van de maaltijdenservice proeven.
De officiële opening wordt verricht door de heer C. Laurey, voorzitter Raad van Bestuur van ZuidZorg en de heer R. Visser, wethouder gemeente Son en Breugel.

vanaf 15 juni actief in het Vestzak. Met veel activiteiten zoals, Taarten voor taarten, Breisterren, Mannen onder de pannen, Mannen van metaal, Soeptrienen, Beweegochtend (voor ouderen) en de Studiekring.
Kom op 15 juni tussen 10 en 16 uur kijken en proeven en meedoen en maak kennis met alle activiteiten.
Er is er zeker ook een voor u bij!


KVB leden trotseren weer en wind

Al weken lang was de lucht stralend blauw. Het zonnetje bleef maar schijnen, kinderen zochten verkoeling bij het water en de vogels floten dat het een lieve lust was. Maar precies op de dag dat de fietstocht voor de KVB leden gepland stond opende de hemel haar sluizen en stak de wind flink de kop op.

cht KVB fietstochtweer dus, want ieder jaar lijken de weergoden de organisatie te willen plagen en krijgen de fietsende dames te maken met water dat met bakken uit de lucht komt vallen.
Geen reden voor de dames om de fietstocht af te blazen. De vrouwen verzamelden zich bij de kiosk waar het op dat moment droog was. Maar donkere wolken kwamen snel dichterbij en dus werden regenjassen en poncho's alvast aangetrokken voordat er koers werd gezet richting Sint Oedenrode. Vanaf de kerk in Sint Oedenrode werd de groep in tweeën gesplitst voor een fotospeurtocht van 15 kilometer. De groepen waren in Nijnsel toen het begon te stortregenen. Zonder plek om te schuilen fietsten de vrouwen dapper door en troostten zij zich met de gedachte dat het water voor de dorstige aarde een verademing was. Zwoegend tegen de wind in en nat tot op de draad kregen de vrouwen een adempauze en stopte het met regenen.

De fotospeurtocht was mede daardoor heel leuk om te doen en voerde langs schitterende plekken.
De tocht eindigde bij de prachtige tuinen van Miss Hyacinth waar de gedekte tafels al uitnodigend klaar stonden. Koffie, thee, sapjes, vers gebakken brood, heerlijke vleeswaren, kaas, aardbeien en wat al niet meer werden steeds opnieuw aangevuld voor de hongerige magen. Wat een feestmaal, wat een gastvrijheid en wat een schitterende locatie. Nadat de buikjes vol waren, de vermoeidheid verdwenen was en de zon zich heel voorzichtig liet zien liepen de vrouwen de tuin in om nog even te genieten van de schitterende omgeving.

Foto's werden gemaakt en afgezien van de wind leek het wel alsof de zomer weer was teruggekeerd. Een paar dikke druppels waren de voorbode voor een plotselinge regenbui. De meeste vrouwen vonden tijdig een schuurtje om te schuilen, een enkeling lukte dat niet en was binnen een mum van tijd weer drijfnat.
Tijd om huiswaarts te fietsen. Onderweg nog schuilen voor een hoosbui, maar uiteindelijk allemaal weer veilig in Son en Breugel aangekomen. Nog even een afzakkertje genomen bij De Zwaan en daarna huiswaarts om te genieten van een welverdiende heerlijke warme douche. Het was ondanks de harde wind en de soms genadeloze regenbuien, een fantastische dag. Wil je wat foto's zien die gemaakt zijn bij Miss Hyacinth dan kun je kijken op de website van de Katholieke Vrouwen Beweging: kvbsonenbreugel.nl


enkele leden van de KVB