Afbeelding
Foto:

Radio S&B stapt in DAB met proefproject.

Naast de traditionele radio-ontvangst via de kabel, ether en Internet (zoals Radio S&B uitzendt) neemt de ontwikkeling van DAB + een vogelvlucht. DAB + is een "digitale" ether, de feitelijke opvolger van FM. Inmiddels zijn de landelijke commerciële en publieke omroepen en regionale omroepen zoals Omroep Brabant al op die manier te beluisteren. De huidige DAB + netwerken zijn -nu nog- geschikt voor ontvangst buitenshuis, zoals via de autoradio. Maar daar zal naar verwachting de komende tijd verandering in komen.

Nieuw in de ontwikkeling is dat nu een proef wordt gestart om ook een aantal lokale omroepen in de regio Eindhoven via DAB + te laten uitzenden. De proef is geïnitieerd door Radio4Brainport, die zich met name toelegt op Engelstalige uitzendingen voor internationale expats.
Radio S&B is door Radio4Brainport benaderd om –o.a. samen met Studio 040 en Omroep Veldhoven- deel te nemen in dit proefproject. De benodigde zender zal binnenkort worden geplaatst waarna in een gebied, globaal tussen Valkenswaard en Sint-Oedenrode- de deelnemende lokale omroepen via DAB + te beluisteren zullen zijn.

Natuurlijk grijpt Radio S&B deze kans met beide handen aan om op die manier het bereik van onze zender en programma's nog verder te verbeteren.

Het proefproject loopt tot 1 januari 2018, waarna op basis van de opgedane ervaringen en vanuit de overheid geboden mogelijkheden, de toekomst van het project zal worden geëvalueerd.

Zodra alle uitzendfaciliteiten functioneel zijn, zullen wij via de lokale pers en natuurlijk onze website (www.radiosenb.nl) de startdatum van de uitzendingen bekend maken.

Zoals u kunt lezen…. Radio S&B is steeds op zoek naar nieuwe wegen. Voortdurend in beweging. Dat is de kracht van uw eigen lokale omroep van Son en Breugel.