Poëziemiddag “Schrijverscollectief Meierijstad”
Poëziemiddag “Schrijverscollectief Meierijstad” Foto: Karin van den Heuvel

Succesvolle Poëziemiddag "Schrijverscollectief Meierijstad"

Zelfs uit Groningen, Amsterdam en Vlaanderen trokken dichters, op Vaderdag, naar de "Open poëziemiddag" in Casa del Arte". Tezamen met nog 8 dichters (waaronder de stadsdichter van Oisterwijk) traden zij op voor de aanwezige toehoorders en wel zo, dat de intimiteit die hoort bij deze kunstvorm, goed tot zijn recht kwam.

Het vond plaats in de aanliggende tuin met schaduwrijke bomen én in de "Casa" zelf waar ook o.a. muziek ten gehore werd gebracht door twee muzikale dichters op elektrische gitaar met percussie.
Men kon genieten van lokale poëzie (incl. Schijndels dialect), de Vlaamse inbreng, short verse, een essay, dubbele poëzie en o.a. spontaan gezongen gedicht door het veelzijdige talent en lid van het collectief, de presentatrice/kleinkunstenaar Marjolein Piek (dorpsdichter van Heumen).
Dit alles in een losse en spontane sfeer

Enkele dichters waren zelfs naar Meierijstad gekomen om hun debuut te maken in het voordragen van gedichten.
De gastvrijheid in deze prachtige ambiance bleek o.a. door de inbreng van een voordracht in het Engels van een Ghanese (familie van beheerder).

Het Schrijverscollectief heeft laten zien hoe het kan en moet om poëzie dichtbij het publiek te brengen.
De volgende Poëziebijeenkomst is op zaterdagmiddag 16 september van 14.00 uur tot 16.00 uur (Voordrachten zijn er eenmaal per kwartaal)


Informatiebijeenkomsten voor niet-aangeboren hersenletsel

SWZ en Archipel organiseren ook in 2017 informatiebijeenkomsten over Hersenz, het behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Zaterdag 1 juli van 10 tot 12 uur.
Locatie: Gagelbosch, Gagelboschplein 200 in Eindhoven.
Aanmelden voor een van deze bijeenkomsten kan via www.archipelzorggroep.nl/hersenz .

Programma
Tijdens de informatiebijeenkomst gaat een van onze behandelaren in op (niet-aangeboren)
hersenletsel en Hersenz en deelt Jeannette Heijting, oud-deelnemer aan Hersenz, haar eigen ervaringen. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en een één-op-één gesprek met de aanwezige behandelaren, waardoor er meer op de persoonlijk situatie kan worden ingegaan.
Ook professionals, die meer willen weten over dit behandelprogramma, zijn van harte welkom.

Achtergrondinformatie Hersenletsel
Jaarlijks lopen ca. 140.000 mensen hersenletsel op. Het letsel kan ontstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeval, een hartstilstand, een ziekte, een hersenbloeding of hersentumor. Niet-aangeboren hersenletsel heeft enorme gevolgen. Niet alleen voor de getroffen persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving. Wat voorheen vanzelfsprekend leek, kan nu heel anders zijn.

Hersenz
Hersenz is een multidisciplinaire behandeling gericht op de specifieke gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen hebben, zoals fysieke vaardigheden, weinig energie, geheugenproblemen, karakterveranderingen en overgevoeligheid voor prikkels. De behandeling is specifiek voor mensen met hersenletsel in de chronische fase die niet (meer) in aanmerking komen voor revalidatie. Hersenz kan tegelijkertijd, of in samenwerking met een eerstelijns behandeling plaatsvinden. Hersenz is er ook voor de partner, kinderen of andere naasten. Met ruim twee jaar ervaring, is duidelijk dat mensen met de behandeling van Hersenz écht verder komen.
In de regio Eindhoven bieden SWZ en Archipel samen de behandeling van Hersenz aan.