Afbeelding
Foto:

Spreekbeurtkoffers bij
Diagnostiek voor U

Diagnostiek voor U heeft vanaf nu twee spreekbeurtkoffers beschikbaar voor basisschoolleerlingen, één met het thema labonderzoek en bloedprikken en één over beeldvormend onderzoek. Iris (10 jaar) heeft de eerste getest en is super enthousiast.

Vind jij het leuk om een spreekbeurt te houden over labonderzoek en bloedprikken of over beeldvormend onderzoek? Dan kan je vanaf nu bij Diagnostiek voor U één van de spreekbeurtkoffers lenen. In de koffer zit een informatiepakketje over het onderwerp, maar ook verschillende materialen om te laten zien of uit te delen aan je klasgenoten. Bijvoorbeeld röntgenfoto's, een urinepotje en bloedbuisjes. Dat maakt je spreekbeurt nét iets leuker.

Diagnostiek voor U verzorgt medische diagnostiek op aanvraag van zorgverleners. Om deze kennis te kunnen delen met de toekomstige generatie zijn de spreekbeurtkoffers gemaakt. Zo kunnen leerlingen zich verdiepen in de medische diagnostiek en dit overbrengen aan klasgenoten.

De eerste leerlingen gingen al aan de slag met de spreekbeurtkoffers. Iris (10 jaar) heeft haar spreekbeurt over labonderzoek en bloedprikken gehouden. "In mijn klas vonden ze het heel leuk, want zij wisten hier nog niks van. Er zaten leuke spullen in de koffer en ik mocht een speciale jas van het laboratorium aan!"

Wil jij graag een spreekbeurtkoffer lenen? Stuur dan een mailtje naar klantrelatie@diagnostiekvooru.nl.


Lotgenoten prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 17 juli in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.

Het thema is: Welke behandelingen van prostaatkanker zijn er voor mij mogelijk? Heb ik ook zelf een keuze?
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.