Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Nieuwe dichtbundel van Sonse dichter Stan Mooij.

Na zijn eerste dichtbundel "Doorlopend Stilstaan", die 3 drukken beleefde, heeft de Sonse dichter Stan Mooij niet stil gestaan en is recent zijn 2e dichtbundel "Sluitertijd" verschenen bij de Oosterbeekse uitgeverij Kontrast. Deze uitgeverij, die zich heeft toegelegd op het uitgeven van poëzie, geniet landelijk bekendheid door de organisatie van de wedstrijd van het mooiste stadsgedicht.

In de bundel zijn 70 gedichten opgenomen, een aantal dat niet geheel toevallig is want Stan Mooij viert op 15 juli zijn 70e verjaardag.
Hij zal op die middag in het "groenteboertje" naast De Zwaan het eerste exemplaar van de bundel aanbieden aan burgemeester Gaillard.
Stan Mooij won in 2008 de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven en heeft daarna regelmatig gepubliceerd en dichtprijzen gewonnen met gedichten die in de nieuwe dichtbundel zijn opgenomen.

De titel Sluitertijd is ontleend aan het laatste gedicht in de bundel, waarin de relatieve tijdelijkheid van een momentopname wordt belicht. Alle gedichten betreffen eigen ervaringen, niet zelden over de melancholie van de vergankelijkheid. De bundel heeft een Sons tintje want 10 gedichten gaan rechtstreeks over Son.
Op de omslag van de bundel staat een foto die de vader van de dichter maakte in een zwembad in Chur in Zwitzerland en op een binnenflap staat zijn vader afgebeeld met een belichtingsmeter, waarmee destijds de sluitertijd werd bepaald.

Stan Mooij heeft nu al weer een derde dichtbundel in voorbereiding, die over enige jaren zal verschijnen.
Als voorzitter van de Sonse dichtgroep DichtBij is Stan Mooij met de andere leden van deze dichtgroep een enthousiast promotor van de dichtkunst in Son en Breugel, in het bijzonder naar jongeren.
De dichtgroep organiseert in Son en Breugel jaarlijks succesvolle dichtactiviteiten in de Boerderij, op het Dommelbalkon (tijdens Kunstpleinen, dit jaar op 27 augustus) en in zorgvilla De Kleine Heide.
Wekelijks plaatst de dichtgroep een gedicht in de MooiSonenBreugelKrant waar ook de gedichten van Stan Mooij te lezen zijn.

Vanaf 15 juli zal de dichtbundel van Stan Mooij te verkrijgen zijn in De Traverse in Son en de bundel is ook rechtstreeks te bestellen op: stanmooij@hotmail.com of telefonisch op 474234.