woensdag 5 juli

Muziek op en rond de kiosk.

Kiosk 19.30 – 21.15 uur: Smartlappenkoor Rawazzi Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, o.a. op Koninginnedag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij de Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden. Voor alle optredens geldt: de toegang is gratis en het optreden gaat uiteraard alleen door met goed weer.

Klapstoelen concert

Concert Harmonie en Opleidingsharmonie nabij de vijver aan de Keverlaan in de Sonniuswijk Son en Breugel. Neem uw klapstoel en wat lekkers mee en geniet van een prachtige avond vol muziek. van 20.00 tot 21.30 uur

zaterdag 8 juli

Muziek op de kiosk

10.45 – 12.45 uur: BSA Music De Sonse groep B.S.A. Music speelt op de kiosk onder leiding van Lidy Mak. Deze accordeongroep speelt leuke meezingers en dansen is toegestaan op het kerkplein ook op dit vroege tijdstip.

zondag 9 juli

Ouderen in het Sonnetje

GRATIS Muziekmiddag voor alle ouderen. Met optredens van professionele artiesten van Stichting Goud voor Oud, hopelijk heerlijk in het Sonnetje! Bij regen of extreme hitte gaat dit mooie evenement plaatsvinden in de zaal van de Zwaan. Kom gezellig genieten en/of neem je vader, moeder, opa, oma, vrienden of ouderen uit uw omgeving mee! Een tafel reserveren ten bate van de Stichting, inclusief drankjes, gebak en hapjes is mogelijk via 0499-460113 of info@stichtinggvo.nl Mede mogelijk gemaakt door de Goederen en Dienstenveiling, van Eck bedrijfshygiëne BV, Stichting BACK(Kiosk), Multi Show Productions en de Zwaan.

maandag 10 juli

Avondrepetitie "Seniorenorkest Sonore"

Om belangstellende muzikanten kennis te laten maken met ons "Seniorenorkest Sonore" hebben wij dit jaar enkele avondrepetities ingepland. Op maandag 10 juli beginnen wij om 19.30 tot 21.00 uur in een van de nieuwe zalen in "de Zwaan" in Son en Breugel.
Het orkest bestaat uit 25 leden en hoewel de meerderheid van de muzikanten de pensioengerechtigde leeftijd al enige tijd zijn gepasseerd, blazen zij hun partij met veel élan en vooral plezier.
Ons repertoire is breed van Tsjechische polka's tot Big Band-achtige muziek en alles wat hier tussen zit. Heeft U belangstelling, kom dan langs en breng uw instrument mee. Wie weet, het kan zo maar klikken.
Mocht u interesse hebben, dan kunt u ook contact opnemen met de voorzitter, de heer J. van de Wiel, telefonisch bereikbaar op 040- 2529238 of per e-mail: jan.bep@hotmail.com

woensdag 12 juli

Muziek op de kiosk

19.00 – 20.30 uur : Ensemble Begunje Ensemble Begunje is een groep muzikanten, die uitsluitend Oberkrainermuziek maakt. Het repertoire dat ensemble Begunje speelt wordt door de groep zelf gearrangeerd en uitgevoerd in de originele toonsoort. De melodieën klinken zoals de componist bedoeld heeft, kortom zoals Oberkrainer muziek moet klinken Donderdag 13 juli: 19.00 tot 20.30 uur: Poco Loco

donderdag 13 juli

Muziek op de kiosk

19.00 tot 20.30 uur: Poco LocoOp donderdagavond 13 juli staat er een optreden gepland van de band Poco Loco uit Valkenswaard. Poco Loco is een swingend orkest dat hoofdzakelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek speelt. Het orkest bestaat uit 23 muzikanten (blazers en een ritmesectie) en staat onder leiding van dirigent Stef Bazelmans. Poco Loco is een veel gevraagd orkest dat regelmatig optreedt bij grote evenementen in binnen- en buitenland, bij feesten, open dagen, terrasconcerten etc.

vrijdag 14 juli

Muziek op de kiosk

10.30 tot 11.30 : voor de tiende keer De Kijk Mij Nou Band Het is een mooie traditie geworden en de leerlingen van de Emiliusschool in Son leven er echt naar toe: een heus openluchtconcert op de kiosk op het Kerkplein op de laatste schooldag. Op vrijdag 14 juli geeft een groep van de jongste leerlingen samen met de Kijk Mij Nou Band van 10.30 tot 11.30 uur weer een concert op het Kerkplein en het wordt ongetwijfeld dit keer een speciaal feest, want het is de tiende keer, dat zij zich aan het publiek presenteren. op de kiosk. Het programma bevat dan ook dit keer een paar verrassingen. De Kijk Mij Nou Band is een muziekgroep, samengesteld uit leerlingen van de Emiliusschool in Son, een instituut voor meervoudig gehandicapte jongeren. De band is een aantal jaren geleden opgericht met de achterliggende gedachte, dat het niet alleen leuk moet zijn om met muziek bezig te zijn, maar dat daarnaast nog aan allerlei andere doelen gewerkt kan worden. Elke vrijdagmorgen repeteert de band onder leiding van de docenten Annelies en Rob Hilgerdenaar en Benjo Plandsoen, die ook in hun vrije tijd geen onbekenden in de Sonse muziekwereld zijn. De jongste groep staat o.l.v. Erik v.d.Ven. Natuurlijk wordt er af en toe opgetreden, maar het jaarlijkse concert in de kiosk vlak voor de grote vakantie vormt toch elke keer wel weer het hoogtepunt.

maandag 17 juli

Lotgenoten prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen. Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven. Daarom bent u van harte welkom op maandag 17 juli in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Welke behandelingen van prostaatkanker zijn er voor mij mogelijk? Heb ik ook zelf een keuze? Ook uw partner en familie is welkom. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.