De stemming zat er goed in
De stemming zat er goed in Foto:

Smartlappenkoor Rawazzi ging op
bezoek bij de KVB

De leden van de KVB hadden zich er al op verheugd. Een avondje lekker meezingen met het smartlappenkoor Rawazzi uit Son en Breugel.

Door: Gerda Lie

De zaal in De zwaan was dan ook goed gevuld. Zoals gebruikelijk op een bijeenkomst van de Katholieke Vrouwen Beweging werd er eerst koffie en een lekkernij genuttigd. Tijd om bij te praten waarbij ook de koorleden zo hier en daar aanschoven op het moment dat ze een bekend gezicht zagen.

Na een kwartiertje opende Truus Fransen de avond en zochten de koorleden en de muzikanten hun plek op. De stemming zat er snel in en het duurde dan ook niet lang of de KVB vrouwen deinden mee op de vrolijke muziek. De zaal zat zo vol dat er geen plek was om te dansen. Voor een paar leden was de drang om te dansen op de muziek wel erg groot en het lukte hen om in het gangpad een ruimte te vinden om te walsen.

Van al dat zingen en dansen krijg je dorst en tijdens de pauze werden de kelen dan ook goed gesmeerd. Het bestuur ging rond om wat lotjes te verkopen ten behoeve van de feestpot waarna het tweede gedeelte van de avond begon. Smartlappen, levensliederen, bekende en minder bekende teksten schalden door de zaal. Door de wijntjes en biertjes werden de vrouwen nog uitbundiger en zongen ze uit volle borst mee. De tijd vloog voorbij en het laatste liedje werd tot droefenis van de KVB leden alweer aangekondigd.

Als afsluiting van de avond was er de gebruikelijke loterij waarna een ieder weer huiswaarts keerde. Het was een mooi en gezellige avond en tevens de laatste avond voor de vakantie. De volgende bijeenkomst is op donderdag 7 september. Dan staat er Jeu de Boules op het programma met aansluitend een lopend buffet bij de chinees. Jij kan daar ook bij zijn. Van ousher staat de K van de KVB dan wel voor Katholiek, maar je hoeft niet het Katholieke geloof aan te hangen om lid te mogen worden. De vereniging staat open voor alle vrouwen. Op de website kvbsonenbreugel.nl kun je informatie vinden over de vereniging. Ook vind je daar veel foto's van de activiteiten van de KVB.


Plattelandsfestival Nijnsel groot succes!

Afgelopen weekend vond het plattelandsfestival plaats in Nijnsel. Het festival wordt georganiseerd door KLW, de Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging. Op het festival zijn klassieke landbouwwerktuigen te bewonderen, niet alleen tractoren!
Ook was er muziek, er werden ook oude tractoren en machines geveild. Verder waren er verschillende demonstraties. Zo was er een demonstratie met als thema hooibouw, die alle facetten van het werken met hooi liet zien, zoals maaien en drogen.

DeMooiSonenBreugelKrant sprak met Jos Heijmans, vicevoorzitter van de KLW. Het festival was erg geslaagd, volgens Jos. Er waren zo'n 5.500 bezoekers, het weer was zaterdag redelijk, zondag gewoon goed!

Van het aanwezige publiek kreeg de organisatie positieve reacties, er was voor elk wat wils. Er was gelukkig veel jeugd, wat belangrijk is voor de aanwas. Er zit mooie techniek in die oude machines, verteld Jos vol passie, het is belangrijk om de kennis over die techniek over te kunnen dragen aan de volgende generatie.
Er gaat veel voorbereiding zitten in een evenement als het Plattelandsfestival. De organisatie begon al in november, elke maand was er een bijeenkomst. Na al die inspanning is het fijn om te zien dat het goed gegaan is. Als de mensen bij het verlaten van het festival met een goed gevoel buitenstaan is het goed, daar gaat het om volgens Jos! Kijk voor de foto's op onze site.


Afbeelding