Afbeelding
Foto:

Sprookje Rapunzel in het openluchttheater in Mariahout

De toneelvereniging Mariahout speelt deze zomer het welbekende sprookje van Rapunzel in het openluchttheater van Mariahout.

Rapunzel is een meisje dat al heel haar hele leven in een toren opgesloten zit. Op haar achttiende verjaardag hoopt ze eindelijk toestemming te krijgen om de wereld in te trekken. Maar ook prins Bas is belangrijk in het sprookje, want hij is op zoek naar een prinses. Ondanks dat hij al drie keer is afgewezen voor het altaar. Maar ook de jongere zussen van Rapunzel, Rozemarijn en Radijsje, die hun zus nog nooit gezien hebben zijn vastbesloten om haar te vinden.

Deze prachtige familievoorstelling met rollen van o.a. Ilse Schutter als Radijsje en Gia de Nooy als de moeder van Rapunzel, speelt nog op zondag 23 juli en donderdag 3 augustus in het openluchttheater van Mariahout, aanvang 14.30 uur.
Boek uw kaarten via www.toneelverenigingmariahout.nl


Zomeravondconcert in het
Van Gogh Kerkje

Ieder jaar weer speelt Paul Weijmans in het Van Goghkerkje zijn Zomeravondconcert. Ook dit jaar klinken er verstillende klanken. Tijd en ruimte worden door de pianoklanken gecreƫerd en door de luisteraar gevonden.
Het is steeds weer verwonderend wat er in zo'n uur gebeurd. De sfeer in het kerkje draagt ook zijn steentje bij, het authentieke kerkje geeft ook die rust en ruimte.
De muziekstijl van Paul Weijmans ligt in een voortkabbelend patroon van verschillende muzikale thema's. Door de variatie in toon, klank en ritme ervaar je niet de tijd als tijd, maar eerder als een manier om tot rust te komen, bijna meditatief, bijna introspectief. Zo tijdens de vakantieperiode is het Zomeravondconcert een mooi aanvullend moment van 'vrij' zijn en van je 'vrij' voelen.
zondag 6 augustus 2017 aanvang: 19:30 u
Van Gogh Kerkje - Papenvoort 2a - Nuenen
toegang vrij, na afloop collecte voor de 'Wilde Ganzen'