Fietslessen voor statushouders

Stichting vluchtelingenwerk Son en Breugel organiseert in samenwerking met de LEV groep fietslessen voor vergunninghouders binnen Son en Breugel. Via hun contactpersoon van vluchtelingenwerk zijn statushouders opgegeven voor deze fietslessen.

De fietslessen zullen bestaan uit een theorieles waarin ingaan wordt op de verkeersregels in Nederland, een drietal praktijklessen en zal afgesloten worden met een samenzijn aansluitend aan de les op woensdag 13 september bij Chill-out aan de Amerikalaan 2 te Son

De praktijklessen zullen gaan plaatsvinden op woensdag 30 augustus, woensdag 06 september en woensdag 13 september 2017 tussen 19.00 en 20.00 uur. Het startpunt zal zijn aan de Ventweg aan de Planetenlaan.

De statushouders moeten zelf voor een fiets zorgen, ook moeten ze er zelf voor zorgen op tijd op de startlocatie aanwezig te zijn.

Maandagmiddag 11 september zal in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een theorieles worden georganiseerd in de Boerderij Te Breugel vanaf 13.00 uur.
Het is de bedoeling dat na deze lessen de statushouders goed in staat zullen zijn om te fietsen en dat ze met kennis van de Nederlandse verkeersregels veilig deel kunnen nemen aan het verkeer.


Grote groepen kinderen weer onderweg naar school

afgelopen maandag 28 augustus zijn de de eerste scholen weer aan het nieuwe schooljaar begonnen. Heel Nederland kan niet meer heen om de bekende spandoeken en posters met de boodschap 'De scholen zijn weer begonnen'. Het is nog steeds nodig om automobilisten te wijzen op de kinderen die weer onderweg gaan naar school. Dit belang wordt ook ingezien door gemeenten. Maar liefst 85% van de gemeenten doet mee aan de campagne met de spandoeken en de posters. Ook zien steeds meer bedrijven de urgentie om hier aandacht aan te besteden.

De VVN-campagne De scholen zijn weer begonnen is dus meer nodig dan ooit. Niet alleen voor de kinderen van de basisscholen maar zeker ook voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs.
In de eerste weken van het schooljaar vinden er twee keer zoveel ongevallen plaats in het verkeer onder brugklassers*. Behalve dat de scholieren de nieuwe route en dus ook de gevaren op de weg niet kennen hebben ze vaak weinig ervaring in het verkeer. Daarnaast hebben zij hun impulsen nog niet goed onder controle en zien daardoor weinig risico's. Ook het groeiende gebruik van de smartphone op de fiets is een oorzaak. Directeur VVN Felix Cohen; 'Elke vader en moeder wil zijn kind 's- avonds weer aan de keukentafel hebben dus raad ik aan om de nieuwe fietsroute ten minste één keer te oefenen en de gevaarlijke punten te bespreken'.