Afbeelding
Foto:

Zondag 3 september Lazy Sonnie Afternoon Festival

Het is een gevestigd begrip in Son en Breugel, de Lazy Sonnie Afternoon. Al zo'n twee jaar is er elke eerste zondag van de maand een intiem, relaxt concert in de kapelzaal van kloosterhotel La Sonnerie. In de zomer wordt in verband met de vakantie een zomerstop ingelast. Om het nieuwe seizoen in te luiden is er zondag 3 september een openlucht festival bij Lazy Sonnie Afternoon. Vorig jaar was het een groot succes, en was het juist de seizoenafsluiting.

Door: Lucas van As

Ik sprak met Edwin Verlangen en Addy van den Hurk, twee van in totaal zeven organisatoren van Lazy Sonnie Afternoon. Edwin is voorzitter van de stichting Lazy Sonnie Afternoon en speelt zelf met de band Grand Union Hotel op het festival, Addy is bestuurslid en eigenaar van La Sonnerie.

De concerten in de kapelzaal zijn akoestisch, er spelen artiesten van over de hele wereld. Het festival gaat een andere kant op, met elektrische gitaren. Wat hetzelfde blijft, is de relaxte sfeer. Het is een beetje het gevoel van Woodstock, geeft Edwin aan. Lazy in de hooibalen liggen (die speciaal aangebracht zijn), het flowerpower gevoel. Waar bij de 'indoor' concerten singer-songwriters optreden, spelen bij het 'outdoor' festival bands die nummers van andere artiesten of bands spelen, maar dan een geheel eigen interpretatie.

Dit contrast is belangrijk, vinden Edwin en Addy. De commissie die de muziek uitzoekt bestaat uit zeven leden, die qua smaak twee kanten opgaan. Enerzijds houden ze van akoestische muziek, die op de 'reguliere' zondagen aan bod komt, anderzijds van hoge energetische muziek, zoals Edwin het uitdrukt. Dan moet je denken aan opzwepende muziek waar je niet onrustig van wordt, muziek waar veel energie in zit. Het is overigens wel muziek die nog steeds relaxed werkt en zich prima leent voor lekker lui luisteren.

Het zorgt voor afwisseling, verschillende muziekstijlen passen ook bij verschillende stemmingen. Centraal staat de relaxte sfeer, ook voor de artiesten. Die verblijven in het hotel, en kunnen zich even terugtrekken op hun kamer als ze daar behoefte aan hebben. Dat is een belangrijke factor voor artiesten, evenals de goede ambiance én akoestiek! Na afloop is er in het hotel een afterparty, waar de artiesten nog even verder gaan met spelen. Die is altijd heel gezellig!

Vorig jaar was de première van het openluchtfestival, die is goed bevallen, De opkomst was ook goed. Dit jaar hoopt Lazy Sonnie Afternoon het vorige jaar te overtreffen.

Het festival vindt plaats op het sfeervolle ingerichte veld vóór La Sonnerie, van 15.00 tot 21.00 uur ( inloop vanaf 14.30 uur).

Programma Lazy Sonnie Afternoon festival

15.00 - 15.45 uur: Grand Union Hotel
Vorig jaar het debuut bij het festival. Inmiddels niet meer weg te denken in Son en Breugel en omstreken. Met onder andere de bassist van Green Apple, de drummer van Ground Ivy, de zanger van Barnyard Pimp en de voorzitter van Lazy Sonnie Afternoon. Blues-rock in een stevig jasje.

16.15 - 17.00 uur: Wanted Man.
Johnny Cash was een Amerikaanse countryzanger, gitarist, singer-songwriter, acteur en auteur.
He is back and comes to town. Wanted Man zal nummers van Johnny Cash ten gehore brengen.

17.30- 18.15 uur: Sierra Noble and Band.
De Canadese Sierra Noble leerde op haar 4e jaar viool spelen en op haar 14e speelde ze op de grote podia in Canada en de USA. Ook begon ze haar eigen nummers te schrijven. Nu 14 jaar later heeft ze het leven van een volleerde bluegrass-fiddle-player ingeruild voor dat van een singer-songwriter in de pop-folk-traditie. Sierra heeft de beste muzikanten van Canada in haar band bijeen gebracht.
18.45- 19.30 uur: Stardusters
Topmuzikanten uit Zuid-Nederland met een gedeelde passie: Neil Young. Geweldige benadering van de unieke sound van deze muziek legende. Subtiel akoestisch en gas erop waar nodig!

20.00- 21.00 uur: New Gig in Town
Het begon allemaal in 2002 met de passie van zes muzikanten voor de muziek van deze tijdloze Amerikaanse superband, inmiddels populair bij drie generaties fans over de hele wereld.
New Gig In Town streeft ernaar de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk brengen met als doel om de sfeer en de sound van de fameuze West Coast stijl recreëren. Weinigen wagen zich aan de complexe muziek van de Eagles maar zij wel. De TOP van Nederland.

Toegang gratis
Net als vorige jaar belooft het Lazy Sonnie Afternoon Festival u een unieke muzikale gratis middag. Maar zonder een bijdrage van het publiek krijgen ze dit niet voor elkaar. Het Lazy Sonnie Afternoon Festival vraagt u daarom tijdens de optredens om een vrijwillige bijdrage in de tip jar.

Meer informatie over de bands en over Stichting Lazy Sonnie Afternoon kunt u vinden op de website www.lazysonnieafternoon.nl. Hier vindt u ook informatie om vriend of sponsor te worden. Om een kwalitatief goed programma te kunnen blijven organiseren kan het Lazy Sonnie Afternoon Festival uw steun goed gebruiken.

We gaan er van uit dat de weergoden het Lazy Sonnie Afternoon Festival goed gezind zijn. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan worden de activiteiten naar binnen verplaatst. Het Lazy Sonnie Afternoon Festival gaat dus altijd door!