Werk van Willy Versteegen-Bastiaanssen
Werk van Willy Versteegen-Bastiaanssen Foto:

"Natuur (-lijk) vertaald" van Willy Versteegen-Bastiaanssen

In september 2017 exposeert Willy Versteegen-Bastiaanssen haar werk in Gemeenschapshuis "De Boerderij", in Son en Breugel. Het thema van de expositie is: "NATUUR (-LIJK) VERTAALD".

Geëxposeerd worden een 30-tal studies en werkstukken waarin meerdere materialen en technieken, vaak in combinatie met taal en tekens, worden toegepast.
De afmetingen varieeren van een tiental centimeters tot enkele meters.
Haar vertalingen zijn veelal een vrije visualisatie van natuurlijke vormen.

In Son en Breugel exposeerde zij al eerder in het Gemeentehuis en in Bibliotheek Dommeldal.
Haar werk was ook landelijk te zien bij diverse groeps-exposities en projekten. Publicaties met en over haar verschenen in de lokale en regionale pers en in diverse (vak)tijdschriften.

Willy is opgeleid als docente naaldvakken en textiele werkvormen en was 30 jaar werkzaam in het onderwijs.
Daarnaast heeft ze zich in de afgelopen decennia verdiept in tekenen, schilderen en het werken met diverse niet textiele materialen w.o. handgeschept papier, metaal, schelpen en vooral in het wild geplukte bloemen.

Na in het verleden diverse zijpaden te hebben bewandeld is zij toch weer bij de oorsprong terechtgekomen: het werken met textiel, maar nu gecombineerd met verscheidene materialen, technieken, taal en tekens. Bij haar huidige werk zie je het allemaal samen komen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op textielgebied volgt ze nog steeds cursussen en workshops. Ook geeft zij, als amateur – kunstenaar, na haar werkzaamheden in het onderwijs, op aanvraag, landelijk workshops op haar vakgebied.

De expositie "NATUUR (-LIJK) VERTAALD", in Gemeenschapshuis "De Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694 VR Son en Breugel, is tot 28 september 2017, gratis toegankelijk op werkdagen van 10:00 -12:00 u en 14:00 – 20:00 u.

Een veelvoud van het getoonde werk is te zien op: www.willybastiaanssen.nl


Wandelclub 3 van de PVGE

Een uitgelezen mogelijkheid om je lichaam in conditie te houden, afgelopen keer met een picknick in het Vresselsebos.
De wandelclub onder leiding van Corry van der Hamsvoort, bestaat bijna 5 jaar en biedt een ieder de mogelijkheid elke dinsdagmorgen vanaf 10.00u. te wandelen in en in de omgeving ons dorp. Het zijn altijd wandelingen van ca 6 a 7 km., waarbij aan het eind ervan gezamenlijk koffie wordt gedronken.

Eenmaal per jaar houden we een wandeltocht met een picknick in het Vresselse bos. Deze wandeling heeft dinsdag 29 augustus plaatsgevonden, waarbij de deelnemers ook een aantal vragen over ons dorp moesten beantwoorden. Het was een zonovergoten ochtend.De familie van der Hamsvoort had voor een heerlijke lunch gezorgd met een drankje vooraf, broodjes met gevarieerd beleg, en koffie of thee.
Tijdens de wandeltocht was er voor iedereen een opkikkertje, een "boswachter". Tegen de kerst wordt nog een wandeling gehouden met als afsluiting snert bij de familie van der Hamsvoort . In de loop van het seizoen is er nog een bijzondere wandeling ergens in het land.

Het blijkt dat gezamenlijk wandelen door velen als gezellig wordt ervaren. Als dit je aanspreekt, neem dan contact op met Corry van der Hamsvoort,
tel.: 0499-471129 of e-mail naar: corry@vanderhamsvoort.nl
Je mag altijd een keer meelopen om te kijken of het je bevalt.