Gerwense dorpsmuzikanten
Gerwense dorpsmuzikanten Foto:

Gerwense Dorpsmuzikanten op de kiosk

Op Zondagmiddag 24 sept. a.s. van 14.00 tot 16.00 uur vindt op de kiosk op het Kerkplein in Son een optreden plaats van het orkest de Gerwense Dorpsmuzikanten.
Dit gezelschap bestaat uit 18 personen, afkomstig uit Nuenen/Gerwen en staat o.l.v. Max Kruijzen. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek en wordt veel gevraagd voor optredens bij evenementen en zorg instellingen. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren Het optreden is gratis toegankelijk en gaat uitsluitend door bij goede weersomstandigheden.


Card and me!

Heb je zin om in het nieuwe seizoen creatief bezig te zijn en hier ontspanning in te vinden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Al vele jaren ben ik actief op het gebied van Origami, meestal toegepast op kaarten. Nu zijn er natuurlijk veel meer manieren om een leuke kaart te maken en daar wil ik je graag enthousiast voor krijgen. Stempelen, stansen, kleuren, het kan allemaal. Ook een cadeauverpakking, envelop, verjaardagskalender, giftkaartje of een album voor leuke herinneringen is mogelijk.

Vanaf september ga ik een nieuwe groep opzetten in De Boerderij in Breugel. In principe op de dinsdagmiddag, maar andere dagdelen zijn ook mogelijk. Of liever een ochtend? Alles is bespreekbaar. De frequentie van het aantal dinsdagmiddagen vindt in overleg met jullie plaats. Dit geldt ook voor de tijden. Deze liggen nog niet definitief vast en kunnen nog wijzigen.
De kosten zijn deels afhankelijk van de materiaalkosten. Het blijft een hobby! Het bedrag zal ongeveer € 8,50 per keer bedragen incl. huur van De Boerderij.

Heb je zin? Neem dan contact met mij op!

Info; Marion de Lepper Cardandme.wordpress.com
m.delepper.mdl@gmail.com 0610166272


Zij Actief Nijnsel bezoekt Boekelse Kluis

Woensdagmiddag om 14.00 uur worden we bij Museum de Kluis opgewacht door Hans, die ons zal rondleiden over het terrein van Huize Padua.

Door: Willemien van de Ven

Hans vertelt dat hij al ruim veertig jaar, als verpleegkundige, mensen met psychische en/of gedragsproblemen begeleidt. Hij heeft de tijd nog meegemaakt dat je zes dagen per week negen uur per dag moest werken met veel en zware verantwoordelijkheden.
Tot 1967 hielden hoge muren de cliënten gescheiden van de bewoners van Boekel. Eén broeder aan de poort bepaalde wie er in of uit mocht. Binnen die muren was alles aanwezig wat de zeshonderd cliënten nodig hadden. Er was een boerderij om in voedsel te voorzien en men had eigen ambachtslieden. Een apotheek was aanwezig en men maakte zelf de medicijnen. De huisarts en psychiaters woonden aan de overkant van de straat zodat die snel ter plaatse waren indien nodig.
Nu is er veel veranderd. De mensen worden niet meer gedwongen verpleegd, maar zijn vrij om van het terrein af te gaan. Ze worden ook betrokken bij hun eigen behandelplan. Heel belangrijk is nu de bewegingstherapie, evenals het werken onder begeleiding in bloemkassen of in de hout- of metaalbewerking.

De indrukwekkende informatie van deze middag heeft bij de meesten van ons veel losgemaakt. Iedereen is weleens in aanraking gekomen met mensen die vastgelopen zijn in de maatschappij of door trauma's in het verleden hulp nodig hebben. Het allerbelangrijkste in zo'n periode is familie en vrienden die hen bij staan.


KVB leden gingen Jeu-de-Boulen en uit eten.

De vakantie was weer voorbij. De eerste activiteit voor de KVB leden stond weer gepland. Een grote groep vrouwen ging naar gemeenschapshuis De Boerderij voor een middagje Jeu-de-Boulen.
Maar eerst koffie met heerlijk eigengebakken cake van bestuursleden Carin Hulsen en Nettie Lavrijssen. Ondertussen legde Jan Rattink van vereniging La Ferme Boel op een groot whiteboard de spelregels uit en werden de teams verdeeld. Het viel nog niet mee om al die vrouwen in het gareel te krijgen, maar uiteindelijk had een ieder toch de juiste Jeu de Boules ballen en stonden ze op de hen toegewezen baan. Nog even de spelregels doornemen en spelen maar. Er werd bij tijden op het scherpst van de snede gespeeld en bij twijfel kwam de meetlat goed van pas, maar er werd vooral veel gelachen en bijgekletst. Na tien minuutjes spelen had men de spelregels goed door. Qua techniek viel er echter nog wel wat te verbeteren, want de KVB-leden gooiden soms op manieren die in geen Jeu-de-Boules boekje zijn terug te vinden. Niet alleen de arm werd voor het gooien gebruikt, maar sommige vrouwen gingen diep door de knieën of gooiden hun been tijdens de worp hoog in de lucht. Niks geen last van stramme spieren, maar balancerend als ballerinas op de kiezeltjes van de Jeu-de-Boulesbaan. Na drie rondes met steeds weer andere tegenstanders werd de balans van het middagje spelen opgemaakt en bleken Bettie Krottje en Bertha van Doremalen de meeste punten te hebben behaald.

Na al dat spelen werd het tijd om ook de inwendige mens te gaan verzorgen. Bij restaurant Tong-Ah was een lopend buffet besproken en de tafels stonden dan ook al mooi gedekt klaar. De eerste honger werd gestild met een kopje soep en daarna was het voor de 41 KVB-leden die mee waren gegaan heerlijk smullen van het uitgebreide buffet. Het was een zeer geslaagde dag. De volgende activiteit die gepland staat is is op 3 oktober waar de dames een workshop mozaïken kijgen. Jij kan daar ook bij zijn. Kijk gewoon eens op de site kvbsonenbreugel.nl en proef de sfeer van de vereniging door de artikelen te lezen en de foto's door te kijken. De vereniging staat open voor alle vrouwen en alhoewel de K van de KVB van oudsher voor katholiek staat is het katholiek zijn geen voorwaarde om lid te mogen worden. Ben je niet in de gelegenheid om de site te bezoeken dan kun je ook voor informatie bellen naar voorzitter Carin Hulsen. Zij is te bereiken op tel: 0499 472054.