woensdag 20 september

Lezing Henk Roosenboom 'Een niet zo gouden eeuw'

Lezing Heemkundekring Son en Breugel op woensdag 20 september om 20.00 uur in de zaal van 'De Zwaan', Markt 9 te Son en Breugel. Voor leden van de Heemkundekring is de toegang gratis, van niet-leden zal een bijdrage van 2 euro worden gevraagd.

zondag 24 september

Gerwense Dorpsmuzikanten op de kiosk

Op Zondagmiddag 24 sept. a.s. van 14.00 tot 16.00 uur vindt op de kiosk op het Kerkplein in Son een optreden plaats van het orkest de Gerwense Dorpsmuzikanten. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren Het optreden is gratis toegankelijk en gaat uitsluitend door bij goede weersomstandigheden.

International FoodFestival

Zondag 24 september van 14.30 tot 18.00 uur bij en in De Boerderij in Breugel. Gratis gerechten proeven uit verschillende landen van Engeland tot Eritrea, van Zuid-Afrika tot Sierra Leone en nog veel meer. Op dit festival kun je dus echt grenzeloos genieten!

Gratis muziekmiddag in De Boerderij in Breugel.

Op zondagmiddag 24 september, is er, tussen 15.00-18.00 uur, een gratis muziekmiddag in De Boerderij in Breugel. Alle soorten muziek , modern of anders komen aan bod. Iedereen die een muziekinstrument kan bespelen, is ook welkom!. Alleen luisteren of meezingen? Ook prima. Neem ook gezellig wat kennissen buren of vrienden mee De-Boerderij-Breugel" Leeuwstraat2, Breugel zondagmiddag 24 september van 15.00-18.00 uur Entree: Gratis, Parkeren: genoeg plaats en gratis.

Super Kienen in het Vestzaktheater

De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw nieuwe vaste kienmaster. Hoofdprijs € 350.00 Geluksgetal €100,- Zondag 24 september Vestzaktheater kerkstraat 2 Son en Breugel Zaal open 18.30 uur Aanvang 19.30 uur

dinsdag 26 september

Lezing Kwetsbaarheid

Binnen de Protestantse Kerk zijn er diverse gespreksgroepen. We beginnen dit seizoen met een lezing over kwetsbaarheid door ds. Hans Pasveer (emeritus hoogleraar Practische Theologie, Protestantse Universitaire Faculteit te Brussel). Hij heeft onlangs een essay geschreven met als titel: Kwetsbaar bestaan., een pleidooi voor zachtmoedigheid. Dinsdag 26 september om 20.00 uur in de Protestantse Kerk in Son. U bent allen (ook niet-leden) van harte uitgenodigd voor deze lezing. De toegang is gratis.

donderdag 28 september tot donderdag 28 september

Thema avond Artrose en Jicht met lezing door reumatoloog

Spreker: reumatoloog dr. Westgeest, Regionaal Reumacentrum, Máxima Medisch Centrum Eindhoven De lezing is openbaar en gratis toegankelijk. Ook niet leden zijn van harte welkom Locatie: Wijkcentrum de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2, Eindhoven Vragen? 06 83 40 78 50 of info@rveindhoven.nl

vrijdag 29 september tot zondag 1 oktober

Atelierroute Eindhoven en omstreken

Open atelierdagen atelier Marjolein Blommestijn, 29 september t/m 1 oktober van 11..00 - 17.00 uur . Exposanten Hanneke Poppe Cysouw en Marjolein Blommestijn laten hun nieuwste werken zien aan de Vresselseweg 44 (stal 2) Sint Oedenrode.www.atelierroute-eindhoven.nl

zaterdag 30 september

Plein Public opent seizoen met Overzee

Plein Public is terug van weg geweest ! De nieuwe organisatie heeft een fantastisch programma voor u klaar staan dat start op zaterdag 30 september. De Eindhovense band Overzee opent het seizoen met een heerlijk optreden waarbij u kunt genieten van warme, gevoelige en soms brutale Nederlandstalige chansons. deze worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. U bent van harte welkom, de prijs voor een uniek avondje uit bepaalt u zelf, want in de pauze gaat de organisatie met de pet rond. We zien u graag op 30 september om 20.30 uur in de Boerderij, Leeuwlaan 2 in Breugel! Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl of op www.overzee.org .

zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

Atelierroute Eindhoven

Atelierroute Eindhoven za. 30 sept. en zo. 1 okt. 11.00-17.00 uur U bent weer van harte welkom tijdens de Atelierroute Eindhoven met 'Kunst van Hier' Ik zet dan de poort weer open! Mijn atelier is aan de Ella Fitzgeraldlaan 88/hoek aanschot in Eindhoven. www.atelierroute-eindhoven.nl

zondag 1 oktober

Lazy Sonnie Afternoon

Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van Kloosterhotel la Sonnerie