Afbeelding
Foto:

Popkoor Novelty viert 30 jarig jubileum met korenmiddag

Popkoor Novelty bestaat dit jaar 30 jaar! Dit jubileum wordt op zondagmiddag 8 oktober gevierd met een korenmiddag in de Beurs in Sint Oedenrode.

Tijdens deze korenmiddag treden diverse andere koren uit de regio op waaronder bijvoorbeeld popkoor Transparant uit Schijndel, theaterkoor Sincère uit Son en Breugel en Chant'Oers uit Eindhoven.
Popkoor Novelty is in 30 jaar uitgegroeid tot een gemengd, zesstemmig koor van 42 enthousiaste leden dat eigentijdse popmuziek brengt onder begeleiding van een eigen combo.

Binnen het koor zijn naast het bestuur, diverse commissies actief om concerten en diverse festiviteiten en evenementen te organiseren. Novelty staat onder leiding van dirigent Peter van Beijnum.
Iedereen is van harte welkom om op deze korenmiddag op 8 oktober vanaf 13 uur te komen kijken en luisteren.


Beleef de bevrijding met
Wings & Wheels

Op dinsdagavond 3 oktober kan iedereen de bevrijding van Eindhoven op een unieke manier beleven.
Deze avond begint met een rondleiding door museum Bevrijdende Vleugels in Best. Daarna gaan de deelnemers in een authentieke jeep de Eindhovense lichtjesroute rijden. De bijzondere avond wordt afgesloten met een drankje in het Boshuys in Best.

Beleven en begrijpen
Met het speciale arrangement slaan het oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels en de Eindhovense Lichtjesroute de handen ineen. Directeur Mark van Pelt: "Ons museum wil mensen laten zien en beleven hoe Operatie Market Garden verliep en hoe zwaar de gevechten rond de bevrijdingstijd zijn geweest. De Lichtjesroute is een typisch Eindhovens evenement dat ontstaan is om de bevrijding van Eindhoven te vieren. Samen willen we mensen de waarde van vrijheid laten beleven met deze speciale Wings & Wheelsavond. De avond start om 18.30 met een rondleiding door ons museum. Een gids vertelt dan hoe operatie Market Garden – en de bevrijding van Eindhoven – verliep. Daarna vertrekken de deelnemers in authentieke legerjeeps vanaf ons museum naar Eindhoven om de Lichtjesroute te bekijken. Dit lichtfeest is van origine een eerbetoon aan de bevrijding, maar is inmiddels uitgegroeid tot een Eindhovense traditie waar generaties mee opgegroeid zijn. Jaarlijks trekt dit evenement tienduizenden bezoekers. Tussen 22 en 23 uur kunnen deelnemers in het Boshuys naast ons museum gezellig napraten."

Vol = vol
De legerjeeps hebben een beperkte capaciteit. Daarom zijn er slechts 50 plaatsen beschikbaar voor de unieke Wings & Wheelsavond. Aanmelden kan tot 25 september via wheelstour@vriendenvandelichtjesroute.nl. Deelnemers betalen 25 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen voor 10 euro mee. Een familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen) is 50 euro. Daarin zijn alle kosten voor de avond, inclusief 1 drankje na afloop inbegrepen. Op de website www.vriendenvandelichtjesroute.nl vindt u meer informatie over de Wings & Wheelsavond.


Afbeelding