Afbeelding
Foto:

Jumbo en Mars slaan handen ineen
voor dierenasiel

Tienduizenden honden en katten wachten jaarlijks in de asielen van de Dierenbescherming op een baasje. Mars en Jumbo trekken zich het lot van deze dieren aan en komen met een unieke actie. Bij aankoop van twee verpakkingen snacks of maaltijdzakjes van een Whiskas of Pedigree product bij Jumbo, doneert Mars een maaltijd aan een dierenasiel.

"Het professioneel opvangen van dieren in onze asielen kost veel tijd, energie, menskracht én geld", zegt Femke-Fleur Lamkamp, directeur van de Dierenbescherming. Zonder hulp kunnen we dit belangrijke werk niet uitvoeren. Er is bijvoorbeeld medische zorg nodig, maar vanzelfsprekend ook voedsel voor de ons toevertrouwde dieren. We zijn daarom hartstikke blij met deze actie!".

"Honden en katten zijn onderdeel van de familie. Helaas komt het nog steeds veel voor dat deze dieren in een asiel belanden. Om deze asielen te ondersteunen komen we met deze actie, want ieder huisdier verdient een thuis". Aldus Hans Klabbers, accountmanager van Mars Nederland

De actie loopt van 27 september tot en met 4 oktober in alle Jumbo supermarkten en op jumbo.com. Mars doneert een maaltijd aan een dierenasiel per twee verpakkingen snacks of maaltijdzakjes van Pedigree of Whiskas die in deze periode bij Jumbo verkocht worden.

Op 11 oktober wordt door Jumbo en Mars Nederland bekend gemaakt hoeveel maaltijden er worden gedoneerd aan de asielen van de Dierenbescherming.


45e Nacht van Best auto- puzzelrit op 7 oktober

Auto-puzzelrit richting Son en Breugel. Op zaterdag 7 oktober a.s. wordt in Best de 45e Nacht van Best georganiseerd.

Dit jaar gaat het tweede traject richting Son en Breugel. De Nacht van Best is een avontuurlijk uitje in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het buitengebied van Best. De deelnemers rijden via een eenvoudige en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen routebeschrijving. De tocht is verdeeld in 2 trajecten van circa 40 kilometer elk met daartussen een pauze van een halfuur. De eerste deelnemende equipe start zaterdagavond om 20.00 uur en de laatste equipe wordt 's nachts om 02.00 uur terugverwacht. De Nacht van Best is een prachtige happening. Het inschrijfgeld bedraagt bij voor-inschrijving tot 5 oktober a.s. € 15 per equipe. Bij inschrijving op de dag van de rit is het inschrijfgeld € 17. Daarvoor krijgen de deelnemers de routebeschrijving, een prachtig rallyschild voor op de auto, een goody bag, een bij de start genomen kleurenfoto van de equipe en prijzen voor elke deelnemende equipe.

Snelheid speelt bij de Nacht van Best geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en gezellig avontuur. De Nacht van Best wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Beginnende deelnemers kunnen inschrijven in de Tourklasse.

Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe (bestaande uit een chauffeur + navigator) de routebeschrijving. Wanneer de in de routebeschrijving vermelde routeopdrachten opeenvolgend worden uitgevoerd, dan komt elke deelnemer ook weer bij de finish. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart, die bij de start wordt uitgereikt. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.

Om aan dit evenement deel te nemen, kan telefonisch worden ingeschreven bij Peter Hover (040-2527488). Nog gemakkelijker is het om in te schrijven via de website www.nachtvanbest.nl. Ook op de avond zelf kan tot 20.00 uur worden ingeschreven. De startlocatie is Zalencentrum Prinsenhof, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.