Dirk Kloosterboer
Dirk Kloosterboer Foto:

Dirk Kloosterboer met pensioen

Na een carrière van 33 jaar gaat Dirk Kloosterboer (63) met ingang van 1 oktober aanstaande met pensioen. Na deze datum blijft hij actief als non-executive lid van het bestuur van Darling Ingredients Inc.

Gedurende zijn loopbaan heeft Dirk Kloosterboer een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en internationalisering van het bedrijf dat sinds 2014 onderdeel is van het Amerikaanse bedrijf Darling Ingredients.

Opvolging
Vanaf 1 oktober worden de activiteiten Ecoson, Rendac, Sonac, CTH en BestHides ondergebracht in een nieuwe Darling Ingredients International Business Unit: 'Rendering and Specialties'. Deze komt onder de verantwoordelijkheid van Jan van der Velden. Jos Vervoort blijft verantwoordelijk voor de Business Unit Rousselot.

Darling Ingredients neemt een vooraanstaande positie in op de markt voor slacht-bij-producten. De kernactiviteit van het bedrijf ligt in de innovatieve en duurzame verwerking van specifieke organische reststromen en dierlijke bijproducten met het doel om hieraan toegevoegde waarde te geven. De eindproducten worden ingezet als natuurlijke ingrediënten voor zeer uiteenlopende doeleinden, zoals farmaceutische producten, food, petfood, feed, technische toepassingen, meststoffen en bio-energie. Darling Ingredients International is gevestigd in Son (Noord-Brabant) en is op de markt bekend onder sterke merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac, Rousselot, CTH en BestHides.