Donderdag 26 oktober

Onderwijsmarkt voortgezet onderwijs

De basisscholen in Son en Breugel nodigen alle ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit voor de Onderwijsmarkt voor het voortgezet onderwijs. Deze markt vindt plaats op basisschool De Bloktempel, IJssellaan 6 in Son.
De scholen voor het voortgezet onderwijs zullen informatie kraampjes inrichten en/of een presentatie verzorgen. Op de markt krijgt u beknopte informatie. In de presentaties geven de scholen uitgebreide informatie en zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.
Programma
Van 18.55 tot 20.00 uur zijn de kinderen met de ouders van groep 7 welkom.
Van 19.55 tot 21.00 uur zijn de kinderen met hun ouders van groep 8 welkom. De presentaties starten om 19.00, 19.30, 20.00 en 20.30 uur.

zaterdag 28 oktober

Informatiedag USA

Zaterdag 28 oktober organiseren wij een USA informatiedag. Laat u op deze dag door onze specialisten informeren en inspireren over een reis naar de USA.
Wij verzorgen de volgende presentaties: 13.00 uur Presentatie Florida 14.00 uur Presentatie New York 15.00 uur Presentatie Zuidwest USA (de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada) Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven. Als u over een andere bestemming geïnformeerd wilt worden, dan laat het ons weten en wij plannen het in. Wij verheugen ons op uw komst!

De IVN Nacht van de Nacht op Zaterdag 28 oktober

Dit jaar organiseren IVN St. Oedenrode en IVN Son en Breugel samen de Nacht van de Nacht (http://www.nachtvandenacht.nl/ ) in het bos bij de Vresselse Hut.
We beginnen de nacht waarin ook de klok weer wordt teruggezet naar de wintertijd met een wandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij mogen op zaterdag 28 oktober mee met de Nachtwachter om deze bijzondere nacht te beleven. "Samen met de nachtwachter ga je op zoek naar de geheimen van een donkere nacht. In het donker worden andere zintuigen gebruikt dan overdag. Zijn er nog wel plaatsen waar het echt donker en stil is; is er leven en een donkere nacht."
Zaterdag 28 oktober Kinderen: 19:30u (opgeven verplicht!) Volwassenen: vanaf ca. 21:00u Startpunt parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut Vresselseweg 33 5491 PA Sint-Oedenrode Meer info: Ellen van Wijk, tel. 0499 - 49 09 90 Aanmelden: nacht@ivn-senb.nl Zie voor meer achtergronden over dit project de website www.nachtvandenacht.nl of de websites van IVN Rooi of IVN Son en Breugel.

Rawazzi Ontmoet ...

Zaterdag 28 oktober Rawazzi Ontmoet... Avond vol muziek met smartlappenkoor Rawazzi,Zanggroep in Between, Smartlappenkoor Efkes Schruwwe en Tonprater Giel van Erp. lokatie De Bongerd. Aanvang 20.00 uur en Gratis entree

zondag 29 oktober

Internationale Harmonica happening in Son en Breugel

Mondharmonicaspelers uit Taiwan, Hongarije en Eindhoven geven een concert en workshops op 29 oktober 2017 in De Zwaan in Son. Mondharmonicakwartet FATA MORGANA uit Eindhoven treedt op 29 oktober op samen met het Sirius Harmonica Ensemble uit Taiwan en het bluesduo The Grunting Pigs uit Hongarije. Het zijn professionele musici die op de grote podia in vele landen optreden. Fata Morgana is er trots op dat het gelukt is om deze musici dit jaar naar Nederland te halen zodat muziekliefhebbers hier met deze muzikanten, hun manier van spelen en hun muziek kunnen kennismaken. Op 29 oktober geven zij gezamenlijk een concert. Aanvang 16.00 uur. Daaraan voorafgaand zullen het Sirius Harmonica Ensemble en The Grunting Pigs ieder een workshop verzorgen. Hierbij gaan beide groepen in op hun wijze van musiceren en de verschillende mondharmonica's die zij bespelen. De workshops beginnen om 13.00 uur. Meer informatie over Fata Morgana vindt u op www.fatamorganamusic.nl. Kaarten á € 10 voor het concert op 29 oktober kunt u reserveren via de website van Fata Morgana. De workshops zijn gratis toegankelijk. Wij zien u graag op zondag 29 oktober aanstaande in Café-Restaurant "De Zwaan", Markt 9 in Son (www.zwaan-son.nl).

Super Kienen in het Vestzaktheater

De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. Hoofdprijs € 350.00 Geluksgetal €150,- Zondag 29 oktober Vestzaktheater kerkstraat 2 Son en Breugel Zaal open 18.30 uur Aanvang 19.30 uur

zondag 29 oktober tot zondag 29 oktober

Gratis muziekmiddag in de Boerderij in Breugel

Zondagmiddag 29 oktober, is er weer een gezellige muziekmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur in de Boerderij Leeuwstraat 2 in Breugel. Een vaste kern van 12 muzikanten komt weer samen om te sessiën. Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod, ook iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom! Maar alleen maar luisteren of meezingen kan natuurlijk ook. "De Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694VR Breugel. zondagmiddag 29 oktober, van 15.00 tot 18.00 uur Entree: Gratis. Parkeren: genoeg plaats en gratis.

zaterdag 4 november

Vegas Night

Een leuke feestavond voor hem en voor haar, dus neem gerust je partner mee.
De zaal van de Zwaan wordt omgetoverd tot een rasecht casino, met 4 verschillende speeltafels, een eigen croupier en GRATIS muntjes om te gokken met weer speciale prijzen. Een modeshow, die wordt verzorgd door Dott Fashion. Een demo van Crooks Dance Academy en Megan Jansen de fotograaf, die iedere gast op de foto vastlegt in een speciaal Vegas hoekje! Of laat je handen verzorgen door At Yellz. Intussen wordt er 80/90/00 gedraaid door een speciale DJ en er komt nog een special guest, die helemaal past in het thema, de Elvis lookalike, Mark Elbers! Dit alles onder genot van een 'speciaal hapje van de oesterman' en een drankje! Zaterdag 4 november De Zwaan Markt 9 in Son en Breugel entree €12,50 aanvang 20.00 uur kaarten verkrijgbaar bij; restaurant De Zwaan, Dott faschion en Le Visage of via email info@le-visage.nl

zondag 5 november tot zondag 5 november

Lazy Sonnie Afternoon

Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de sfeervolle Kapelzaal van La Sonnerie. Met op 5 november hoofdact Amy Lavere & Will Sexton ( USA) en Jee & Vee ( Geldrop) als supportact. Aanvang: 15.30 uur Zaal open om 15.00 uur Toegang: Bijdrage in de tipjar