Bert Kuijpers
Bert Kuijpers Foto:

Gedreven Groundsman
TV Pieter Brueghel overleden

Tot onze grote schrik hebben wij moeten vernemen, dat onze Groundsman Bert Kuijpers op maandag 30 oktober j.l. is overleden aan een herseninfarct. Bij tennisvereniging TV Pieter Brueghel was Bert een zeer gewaard lid en vrijwilliger. Er heerst een grote verslagenheid bij de tennisvereniging.

Na jaren vol liefde voor zijn invalide vrouw te hebben gezorgd, heeft hij na haar overlijden en het stoppen van zijn werk bij Ahrend BV in 2014, de taak van Groundsman bij TV Pieter Brueghel op zich genomen. 's Morgens om 7.00uur werden de banen al door hem in orde gebracht en bladeren en takjes verwijderd. Daardoor konden de senioren om 8.00uur direct met de Toss wedstrijden beginnen zonder eerst de banen te hoeven schoonmaken. Ook voor competities en toernooien waren de banen tiptop in orde. Bert zorgde voor de nodige reparaties op het tennispark en hielp ook mee bij de verbouwingen. Zelfs recent werd het nieuwe magazijn door hem en maatje Piet Leenders eigenhandig gebouwd. Door het vele werk dat Bert verrichte, zullen er meerdere vrijwilligers nodig zijn om hem te kunnen vervangen.

Dit vrijwilligers werk werd op de tennisvereniging alom zo zeer gewaardeerd, dat het hem in 2016 zelfs de titel van vrijwilliger van het Jaar in Son en Breugel bij de ED verkiezing voor Clubheld van het jaar opleverde.

Daarnaast was Bert een gedreven sportman.
Na het keepen in het 1e elftal bij SBC en vervolgens als spits in de lagere elftallen, werd hij een fanatiek tennisser. Zijn "geslicede" ballen waren alom gevreesd en menigeen moest, zowel in Dubbel als Enkel spel, het onderspit tegen hem delven. Wij hebben hem bij de toernooien dan ook vaak als winnaar in zijn categorie op het podium gezien.

Ook zijn gezelligheid zullen de leden missen. Hij was nooit te beroerd voor een praatje en stond ook voor iedereen klaar. Mede door zijn deelname aan externe competities en toernooien was Bert alom in de regio bekend.

Afgelopen zaterdag is Bert onder grote belangstelling gecremeerd in Eindhoven.
Het bestuur van de tennisvereniging heeft de inzet van Bert bijzonder gewaardeerd en wil de herinnering aan hem bewaren voor de leden.
Het bestuur heeft daarom besloten om het plein voor het paviljoen van de tennisvereniging TV Pieter Brueghel naar hem te vernoemen. Het zal nu het "Bert Kuijpers plein" gaan heten.

Namens Tennisvereniging TV Pieter Brueghel
het Bestuur