Afbeelding
Foto:

Franse Chansons en andere
wereldse liederen

Franse Chansons en andere wereldse liederen op zondag 19 november Pand P in Eindhoven.

Pure Song zal Franse chansons van Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Dumont uitvoeren.
Ook Nederlandse liederen komen aan bod zoals "Mag ik dan bij Jou" van Claudia de Breij , Ierse en Zweedse liederen. Er wordt Noorse, oorspronkelijk instrumentale, muziek van Secret Garden uitgevoerd waarop Hetty Pronk-Verweij de tekst heeft geschreven.

Verder worden songs ten gehore gebracht van o.a. John Denver, Roger Whittaker en Joni Mitchell .Tot slot krijgt het publiek een vleugje klassiek te horen o.a. uit de opera Le Nozze Di Figaro van Mozart .
Zang: Hetty Pronk-Verweij
Piano : Hans van Tuijn

tijd: zondag 19 november 2017 om 14:30
plaats: Pand P Leenderweg 65 Eindhoven
entree: Euro 7,50


Herfstconcert
Gemengd Koor Best.

Het Gemengd Koor Best zal op zondag 26 november om 14.00 uur in de Prinsenhof een Herfstconcert geven samen met het ZuiderWind Kwintet uit Oisterwijk en Juliëtte Vermaes en Jelle Ruttenberg aan de piano.

Het ZuiderWind Kwintet staat onder leiding van Marjo Leblanc en zal na de pauze het koor begeleiden als de liederencyclus "The Sprig of Thyme" van John Rutter ten gehore zal worden gebracht. Voor de pauze zullen Juliëtte en Jelle (beiden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg), laten horen hoe mooi quatre mains muziek kan klinken op een elektronische piano.

Het koor probeert ieder jaar het concert nog interessanter te maken door het uitnodigen van een ander koor, slagwerkensemble of een solist. Dit jaar dus een kwintet en 2 solisten op de piano. Ook zal het koor na de pauze uitgebreid worden met een 20-tal mannen en vrouwen, die gereageerd hebben op de oproep van het koor om met elkaar na de pauze "The Sprig of Thyme" uit te gaan voeren.

Het koor zelf zal voor de pauze een aantal nummers zingen, waaronder het bekende Greensleeves en The Spinning wheel en zal worden afgewisseld door de beide solisten aan de piano. Het concert staat weer onder leiding van Mirjam Zweerts en Juliëtte Vermaes zal het koor voor de pauze begeleiden.
Het programma zal, inclusief de pauze, ongeveer 2 uur duren. Toegang is gratis.
Het koor hoopt u op zondag 26 november om 14.00 uur in de Prinsenhof te mogen begroeten.