Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Eerste BezigBoek voor
niet meer de jongste

Een lees-, kleur-, denk- en puzzelboek voor wie de kostbare hersens wil trainen

Het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' is een lichtvoetig lees-, kleur-, denk- en puzzelboek van maar liefst 122 pagina's dik. Het is een bijzondere uitgave, speciaal voor ouderen die de kostbare hersens op een leuke en ongedwongen wijze willen trainen. Schrijfster Ine Pfeil-van Rongen (74) vindt dat de oudere medemens absoluut meer aandacht verdient. Daarom wil zij deze groep graag op een aangename en nuttige manier vermaken en bezighouden.
In het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' kijkt Ine Pfeil-van Rongen luchtig en met veel gevoel voor humor terug op een bewogen en enerverend leven. Persoonlijk en ongetwijfeld heel herkenbaar voor de meeste van haar leeftijdgenoten.

Het boek staat vol jeugdherinneringen en langere (reis)verhalen. Ze worden afgewisseld met korte observaties, overpeinzingen en gedichten, maar ook door kleurplaten en puzzels, taal- en woordspellen, raadsels en quizzen. Zo wordt de lezer uitgedaagd om vragen te beantwoorden, die met geschiedenis te maken hebben. Een paar voorbeelden: Wie zei 'leg neer die bal'? Wie presenteerde 'Een van de Acht'? En: Aan wie hebben we de AOW-uitkering te danken?

Het '1ste BezigBoek voor niet meer de jongste' is in een ongedwongen en toegankelijke stijl geschreven. Het is rijk geïllustreerd en in grote, goed leesbare letters vormgegeven. Het boek heeft een wire-O gebonden rug, zodat de pagina's waarin gewerkt kan worden, plat op de tafel kunnen liggen. Het wordt in eigen beheer uitgegeven door haar broer Piet van Rongen. Verkrijgbaar bij de boekhandel Traverse in Son & Breugel of ga naar http://www.bezigboek.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Rongen: 0499 425200 of post@bezigboek.nl


Statiegeldactie voor gehandicapte- en weeskinderen

*vanaf 1 februari Albert Heijn supermarkt Son*
De stichting Harapan zet zich in het bijzonder in voor gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië. Een belangrijke bron van inkomsten hiervoor zijn de statiegeldacties. De opbrengsten van deze acties worden dit jaar bestemd voor revalidatiecentrum Harapan Jaya en weeshuis Pius IX in Pematang Siantar Sumatra.
Weeshuis Pius IX: In dit weeshuis verblijven 37 weeskinderen. Er is vooral geld nodig voor kosten van schoolgeld, boeken en schooluniformen (verplicht in Indonesië)
Harapan Jaya: In dit centrum worden gehandicapten na een of meerdere operaties in het ziekenhuis Harapan gerevalideerd. Het volgen van onderwijs of het leren van een vak is daarin heel belangrijk. Gehandicapten hebben in Indonesië zonder scholing of een beroep absoluut geen kans. De revalidatie is gericht op (om) scholing en de nazorg op terugkeer in de maatschappij
De voorzitter van stichting Harapan bezocht in vorig jaar beide instellingen. Hij heeft gezien dat er door de daar aanwezige zusters en het overige personeel heel hard gewerkt wordt om de gehandicapte- en weeskinderen een goed tehuis te bieden.
De statiegeldactie in de Albert Heijn supermarkt in Son gedurende de hele maand februari. Informatie over de stichting Harapan kunt u vinden op www.harapan.dse.nl / www.facebook.com/StichtingHarapan


Gehandicapte kinderen in revalidatiecentrum Harapan Jaya