Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Informatiemiddag nieuwbouw zorgvilla De Kleine Heide in Son en Breugel

Op donderdag 4 februari 2016 organiseert Zorggroep De Laren van 14.00 tot 16.00 een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw van zorgvilla De Kleine Heide in La Sonnerie, Nieuwstraat 45 te Son en Breugel.
Deze informatiemiddag is speciaal bedoeld voor ouderen die zorg behoeven en zelfstandig, met behoud van hun levensstijl, in de regio Eindhoven willen blijven wonen. De bouw van de nieuwe zorgvilla De Kleine Heide aan de Europalaan 2a in Son en Breugel vordert gestaag. In september 2016 is de oplevering gepland en de eerste bewoners kunnen in oktober hun appartement betrekken.
Directeur, Ellen Langerak, geeft tijdens de informatiebijeenkomst, uitleg over het woon/zorg concept van Zorggroep De Laren, de faciliteiten van zorgvilla De Kleine Heide en de woon- en servicekosten. Specifieke uitleg over de zorgvoorzieningen, indicatiestelling en zorgaanvragen wordt verzorgd door Loes Peters, manager zorg.

Zorggroep De Laren komt ouderen tegemoet die, ongeacht de ontwikkeling van de zorgvraag, de regie over hun leven willen behouden. Echtparen kunnen blijven samenwonen, ongeacht de zorgvraag. Villa De Kleine Heide straalt een sfeer uit van rust, warmte en klasse. De kleinschalige opzet van de zorgvilla's en de warme, empathische en betrokken inzet van vaste medewerkers zorgt voor persoonlijke service en zorg op maat, tot en met de allerlaatste fase van het leven.

Voor Zorggroep De Laren is dit de zesde locatie waar zij hoogwaardig wooncomfort in combinatie met professionele 24 uurszorg en service aanbiedt. De stijlvolle zorgvilla heeft 24 huurappartementen variërend in grootte van circa 65 tot 85 m2, allen met een eigen terras of balkon. Daarnaast zijn er 2 zorghotelappartementen voor revalidatie. De bewoners van Villa De Kleine Heide bepalen zelf hoe hun appartement wordt ingericht. Elk appartement heeft zijn eigen voordeur.

Ook zijn er een gezamenlijke lounge, eet- en zitkamer en bibliotheek aanwezig waar alle bewoners gebruik van mogen maken.
De bewoners hebben een breed servicepakket tot hun beschikking. Het diner wordt dagelijks met verse producten bereid door de chef-kok. Naast persoonlijke service worden een aantal algemene taken geregeld: coördinatie van zorg- en dienstverlening, coördinatie van externe dienstverlening zoals fysiotherapie, kapper en pedicure. Het gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt uiteraard over een lift. Rondom de villa zijn voldoende recreatiemogelijkheden in de prachtig aangelegde tuin en het centrum van Son en Breugel is nabij.

Zorgvilla De Kleine Heide is een gebouw van Amvest waarbij de exploitatie ligt bij Zorggroep De Laren. Het ontwerp van de villa is afkomstig van Bureau070 uit Den Haag ; de aannemer is Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp.


Beste Oud Tiener lid van TVPB
van de jaren '80 en '90,

In de jaren '80 zijn er een aantal verschillende jeugdbesturen actief geweest op de tennisvereniging Pieter Breughel.

De leden van deze jeugdbesturen hebben nog steeds contact met elkaar en al pratende kwamen ze met het idee om een reünie te organiseren. Na wat wikken en wegen en overleg met de vereniging bleek dat er in hun drukke banenschema op zondag 20 maart op ons oude tennispark aan de van Gentlaan in Breugel nog een plekje vrij is voor een toernooi tussen de inmiddels 40-ers!
Het 'oude' bestuur zou het erg leuk vinden om deze oud-leden uit de '80-'90-er jaren bij elkaar te brengen. Je hoeft niet perse te tennissen maar gewoon ouderwets een biertje pakken aan de bar kan zeker ook! Het liefst natuurlijk allebei! Altijd leuk om nu dan een keer (eindelijk) revanche nemen op die rivaal van ruim 25 jaar geleden! Omdat de organisatie, net als toen, graag voorbereid is en leuke wedstrijden wil plannen, is het praktisch om te weten of je er bent en of je tennist! We starten om 13.00 uur en het toernooi eindigt om 17.00 uur. Daarna (maar zeker ook tussendoor) is er ruim de gelegenheid om herinneringen op te halen. Er wordt gezorgd voor de inwendige mens.
Aanmelden kan! Stuur een mail naar reunieTVPB@gmail.com met daarin vermeld je naam, adres, mailadres waarop je mail wenst te ontvangen en telefoonnummer. Er zal een kleine financiële bijdrage gevraagd worden voor de catering.
Mocht je nog mensen kennen die lid zijn geweest en die wij als bestuur zijn vergeten of uit het oog zijn geraakt dan vernemen we dat graag! Ook attenderen we je op de facebook-pagina: "De tieners van TVPB jaren '80-'90". Via die brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en kun je oud-leden porren om ook aan te sluiten! Graag tot de 20e!

Namens het oud-bestuur:
Jeroen Bergmans, Peter de Jong, Martijn Verkerk, John van Haandel en Imke Segers!


Afbeelding