dansgroep creation
dansgroep creation Foto: Rutger van der Heijden

Maak kennis met "Creation".

CV de Dommelsoppers bestaat uit 8 dansgroepen en een Raad van Elf. Wij willen jullie graag kennis laten maken met de verschillende dansgroepen en onze leden.
Creation is de grootste dansgroep van de vereniging, de groep bestaat uit 21 meiden vanaf twaalf jaar. Deze groep laat ieder jaar weer een prachtige dans zien met een ander thema. We hebben in de afgelopen jaren "The Legend of Zelda", een groot spookhuis en een fashionshow voorbij zien komen.
Dit jaar neemt Creation ons mee naar de vijftiger jaren, de tijd waarin de echte "american diners" en de rock-'n-roll kleding heel populair waren. Wanneer de jukebox aangaat, voorzien de serveersters alle de gasten in de diner van drankjes terwijl er volop gedanst en gestunt wordt in het restaurant.
Tijdens de zittingsavonden zal Creation het publiek 4 avonden mee terug nemen in de tijd en verder kunt u de groep ook nog bewonderen tijdens de carnavalsmiddagen in de residentietent. Gedurende het seizoen gaat Creation ook op toernooi en strijd voor de hoogste punten.


Showfestival cv de Dommelsoppers

Op zondag 31 januari vindt in de carnavalstent op het Kerkplein het showfestival van carnavalsvereniging de Dommelsoppers plaats.
Dit is ieder jaar weer een uniek gebeuren. Vanuit de hele regio komen verenigingen met diverse dansgroepen naar Son. De zaal is om 11.45 uur open en vanaf 12.15 uur worden er zo'n 40 dansacts uitgevoerd. De dansgroepen worden deze middag gejureerd door Gianni Grot en Manuella Verzwyve, beiden bekend van "So You Think You Can Dance".

Gianni Grot (Amsterdam, 1988) hip hop/contemporary danser en choreograaf ziet zichzelf in de eerste plaats als kunstenaar. Kunst maken door middel van beweging en muziek is wat Gianni Grot voor ogen heeft. De weg van de minste weerstand laat Gianni daarbij links liggen, want 'als ik iets wil, doe ik er alles voor'.Jake's Dance Factory is de studio waar de 16-jarige Gianni zijn passie voor dans ontdekt. Die passie zit diep en als hij een paar jaar later creative writing & drama gaat studeren aan de Kingston University in London laat de dans hem niet los. Hij gaat dansen bij hip hop/contemporary dansgezelschap Avant Garde Dance en begint een internationale carrière. In 2011 maakt hij indruk bij So You Think You Can Dance en danst mee in de SYTYCD liveshows en de theatertour. Gianni raakt steeds meer gefascineerd door het werk achter de schermen en besluit zich te richten op choreograferen en de kunst achter de dans. Hij richt My Art op, een dansgezelschap waarmee hij de samenwerking wil aangaan met musici en andere kunstenaars. In 2012 gaat in een uitverkochte Doelenzaal zijn eerste stuk 'Aces' in première. In 2013 werkt Gianni Grot in Suriname met actrice Helen Kamperveen aan 'From Routes To Crown'. Deze voorstelling heeft een aantal keer in Nederland gespeeld en had ook in 2014 een aantal speeldata. Onlangs is het theatergezelschap My Art gevestigd in Amsterdam Osdorp, waar er hard gewerkt wordt aan de voorbereidingen voor de volgende theatervoorstelling 'M@kum'. 'M@kum' is een voorstelling die gaat over dromen en ambities binnen het huidig kapitalisch systeem.

Manuella: "Tijdens de Bootcamp had ik slechts één minder moment black-out waardoor ik een 'dance for your life' moest dansen, maar dit draaide al snel uit op iets positiefs; een herkansing om mezelf te bewijzen. Dit was de uitgelezen kans om te laten zien dat ik nog steeds kan knokken voor iets dat ik echt wil. Je krijgt zo veel energie dat Ik niet kan wachten om met alle andere dansers dit avontuur aan te gaan!" De half Paraguaanse Manuella (Wilrijk België 1988) komt uit een gebroken gezin, haar vader was een bekende muzikant en verliet het gezin nog voor ze twee jaar oud was. Haar moeder zorgde alleen voor haar twee kinderen en was daarom voor werk veel van huis. Manuella moest al snel zelfstandig zijn en voelde zich vaak alleen. Toen ze de liefde van haar leven ontmoette wilde ze het liefst zo snel mogelijk een vaste basis voor zichzelf creëren. Ze besloten samen te gaan wonen in een groot huis buiten de stad. Dat stabiele bestaan bevalt haar heel goed, het helpt haar om als danseres het beste uit zichzelf te kunnen halen. En daarom doet ze nu mee aan SYTYCD, ze is er helemaal klaar voor en haar vriendje steunt haar enorm. Met haar bijzondere moderne solo verzekerde Manuella zichzelf van een plaats in de buitenlandse Bootcamp. Maar door een black-out tijdens de eerste performance in Ierland, moest ze zich opnieuw bewijzen met een 'dance for your life'. Ondanks deze tegenvaller vocht Manuella terug en liet ze zich van haar beste kant zien om de jury te bewijzen dat zij thuishoort in de top 20.

De jury zal hun mening geven over de optredens van deze middag en aan het einde van de middag worden door jeugdprins Timo en jeugdprinses Lotte de juryrapporten uitgereikt aan de trainsters van de dansgroepen. Als u het leuk vindt om een middag vermaakt te worden met een wervelende show van dans en muziek, dan mag u deze middag zeker niet missen. De entree voor deze middag is slechts €3.50 per persoon en de toegang voor kinderen tot en met 3 jaar is gratis. Als organiserende vereniging zijn de Dommelsoppers met al hun wervelende dansen ook aanwezig. U komt toch ook?!