Dansgarde Flash
Dansgarde Flash Foto: Rutger van der Heijden

Maak kennis met "Flash".

Flash is een dansgarde bestaande uit 8 meiden, de groep vervult tijdens de carnaval de taak van "Garde van de Prins".
Zij zijn deel van het gevolg van de prins en zullen hem overal volgen. Op de verschillende activiteiten zullen zij hun dans laten zien. Waar de prins gaat, gaat de garde.
De dans van deze groep bestaat uit lenigheid, snelheid en strakke bewegingen. De meiden dragen opvallende jurkjes die bij het gardedansen horen, vaak bestaande uit felle kleuren en veel glitters. Dit jaar hebben de meiden mooie roze pakken waarin ze zeker gezien mogen worden. Dansgarde Flash is te zien tijdens de carnavalsdagen in de grote residentietent op het kerkplein, tevens zijn ze de eerste dansgroep van de zittingsavonden.


Optocht Nederwetten sluit af met groot Carnavalsbal

Traditioneel vindt ook dit jaar op carnavalsmaandag 8 februari de optocht plaats in Nederwetten. Om 14.00 uur zal de kleurrijke stoet door de straten van Nederwetten trekken.Dit jaar zal iedere volwassen deelnemer startgeld ontvangen, zowel individueel, als loopgroepen en wagens. Daarnaast zijn er diverse geldprijzen te winnen en is er een aanmoedigings- en een Wil je deelnemen aan de optocht dan kun je inschrijven per mail: optocht@dewetters.nl of s'maandags voor de optocht tussen 12.00 en 13.00 uur in het MFA gebouw aan de Koppel 1.
Voor meer info en voorwaarden zie onze site www.dewetters.nl Na de optocht vindt er een groot carnavalsbal plaats met live muziek van de band De Heeren Van, na een succesvol optreden vorig jaar, zullen de heren er weer een geweldig feestje van gaan maken.
Om 19.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de volwassenoptocht.
De prijsuitreiking van de kinderoptocht vindt plaats op dinsdag tijdens de kindermiddag.
Tot ziens in onze residentie Palazzo del Meccanico