James Geraerts Clubkampioen 2016
James Geraerts Clubkampioen 2016 Foto:

James Geraerts clubkampioen
TTV Son en Breugel

Voor de eerste keer is James Geraerts clubkampioen van de tafeltennisvereniging Son en Breugel geworden.
Hij versloeg in een zeer spannende finale de kampioen van vorig jaar Geert Dortmans in 5 games.
Het toernooi bestond uit drie 4-kampen waarvan de winnaars en de beste tweede overgingen naar de Finale 4-kamp. Na een heftige strijd werden Geert Dortmans, James Geraerts, John de Jong de winnaars en kwam als beste tweede Eric van den Hurk naar voren. Hiermee vielen Herman Simons en Marij van Bussel buiten de boot.
In de Finale ronde won zowel Geraerts als Dortmans achtereenvolgens van De Jong en Van den Hurk en versloeg De Jong Van den Hurk. Het duel tussen Geraerts en Dortmans moest dus de beslissing brengen. James pakte de 1e game met 11-5, maar Geert vocht zich terug, blokte veel aanvallen af en won de 2e game met 8-11 en ook de 3e met 14-16. In de 4e game trok James de stand weer gelijk hoewel dat met 12-10 een dubbeltje op zijn kant was. In de beslissende game pakte James al direct een voorsprong, liet deze niet meer los (11-6) en werd de terechte Clubkampioen.
Volgende week begint de NTTB competitie weer. Vlak hierna organiseert TTV Son en Breugel in D'n Tref (Zonhove) de Open Son- en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen op maandag 25 april. Zet deze datum al vast in je tafeltennisagenda en volg ons op facebook en
website www.ttv-sonenbreugel.nl.


Waterpolodames Argo delven onderspit

Argo kwam het afgelopen weekend net iets te kort om de thuiswedstrijd tegen Hellas Glana naar zich toe te trekken.
Op papier en historisch gezien hadden de dames korte metten moeten maken met deze tegenstander. Het pakte echter anders uit, de ploeg uit Limburg had de speelkaart 'fysiek spel' ingezet en daar had Argo geen antwoord op. Mede ook doordat de scheidsrechters het spel van Hellas Glana goedkeurde, werd het een waar gevecht op het scherpst van de snede. De verbazing was dan ook groot toen juist Argo als team bestraft werd met een gele kaart voor onsportief gedrag. Voor het eerst in de geschiedenis werden de dames hiervan beschuldigd, iets wat ook wel voor de nodige hilariteit zorgde. De ploeg wist het verdedigd aardig dicht te houden, maar aanvallend was de ploeg niet bij machte om een overwinning af te dwingen, ondanks het feit dat er wel degelijk mogelijkheden geweest zijn. Een wedstrijd om snel te vergeten, maar waarbij er wel sprake zal zijn van revanchegevoelens bij de dames van Argo. De eindstand van 3-4, kwam mede tot stand door doelpunten van Lotte van Schijndel, Josine Raaijmakers en Liesbeth vd Korst.

C1 - SWNZ 8-5
PSV - D1 7-2
Lutra - D2 3-11
Dames 1 - Hellas-Glana 3-4
E1 - Arethusa 1-14
Heren 1 - Hellas-Glana 6-16
Heren 2 - SWNZ 7-5

Programma
Zaterdag in ZIB te Best:
E1 - Nuenen 15:15 uur
D1 - DBD 16:00 uur
D2 - DBD 16:45 uur
C1 - Arethusa 17:30 uur
B1 - VZV Njord 18:15 uur
Heren 1 - Nuenen 19:00 uur
Heren 2 - Zeester-Meerval 20:00 uur
Dames 1 - AquAmigos 20:45 uur

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben 11 jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 3e Minioren wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd zijn er 8 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille behaald. Er zijn 14 persoonlijke records gezwommen. Daarnaast zijn er 2 clubrecords gezwommen: Leonie Habraken op de 400m vrije slag in 5.53.72 en Luc van Eijndhoven op de 200m rugslag in 2.28.23.

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 4e Solo wedstrijd die gehouden wordt in zwembad De Wiemel in Deurne, aanvang 14.00 uur.

Komende donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag worden in het Sloterparkbad in Amsterdam de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen gehouden. Namens Argo zullen 3 zwemmers deelnemen aan deze wedstrijd: Sanne Peters start zondag ochtend op de 200m wisselslag, Pascal van Bakel vrijdag ochtend op de 50m schoolslag en Luc van Eijndhoven op maar liefst 9 afstanden: donderdag middag: 400m vrije slag; vrijdag ochtend: 200m rugslag en 50m vrije slag; vrijdag middag 100m vlinderslag; zaterdag ochtend: 50m vlinderslag en 200m vrije slag; zondag ochtend: 100m vrije slag en 50m rugslag en zondag middag 200m wisselslag. De ochtendsessies beginnen om 9.00 uur, de middagsessies om 16.00 uur.


HTC SON DAMES 1 ZAALKAMPIOEN

En dus gepromoveerd naar de topklasse!
Wat een dag zondag 24 januari 2016, Son dames 1 wist wat ze te doen stond, 2x winnen was de enige optie.
Het waren twee tegenstanders waar voorheen met ruime cijfers van gewonnen werd, HOCO 7-1 en Geldrop 5-0. Afgelopen zondag ging dit helaas iets minder soepel, de eerste wedstrijd tegen HOCO werd met 5-3 gewonnen en de tweede wedstrijd tegen Geldrop met 4-3. Winst is winst zou je dan zeggen, maar Son dames 1 wist dat het haar doelsaldo met deze uitslagen helaas niet echt had opgehoogd en wanneer MEP 2x zou winnen zou het kampioenschap afhangen van het doelsaldo. Maar Son had nog hoop, concurrent Concordia moest en zal winnen van Mep om degradatie te voorkomen. Tevens was Concordia ook verantwoordelijk voor ons puntverlies. Maar ook MEP moest winnen, om kans op het kampioenschap te behouden. De wedstrijd ging gelijk op maar Concordia wist telkens op voorsprong te komen.
Toen de scheidsrechter uiteindelijk de zenuwslopende wedstrijd tussen Concordia en MEP beƫindigde wist Son genoeg, niemand maar dan ook niemand kon ons meer inhalen. We waren KAMPIOEN, het drong nog niet meteen tot ons door, maar wel was het DIK EN DIK VERDIEND!


Keepster Julia van Beek, student van het CIOS in Sittard en stagiaire bij SWZ Zonhove ontvangt een bloemstuk van een van de cliƫnten ter ere van het kampioenschap!