Afbeelding

Nijnsel drukt niet door

De thuiswedstrijd tegen Nevelo in september ging jammerlijk verloren.
Dat was echter geen aanleiding om de terugwedstrijd zonder vertrouwen tegemoet te zien, integendeel. Het werd uiteindelijk 1-1, een gelijkspel waarbij gemengde gevoelens de boventoon voerden.
De coach van de bezoekers uit Nijnsel moest vlak voor de wedstrijd door externe omstandigheden noodgedwongen improviseren in de achterhoede. Dat werd al snel duidelijk want een mini-offensief van de thuisploeg leverde in de beginfase de nodige problemen op. En in de 8e minuut werd traditioneel al de eerste tegengoal geslikt omdat niet iedereen achterin alert was en/of de verkeerde beslissing nam: 1-0.
Maar zoals zo vaak deed dit de geelblauwen ontwaken en namen zij het initiatief over. Diverse aanvallen golfden richting het Oisterwijkse doel en stichtten het nodige gevaar. In de 29e minuut leverde dit de meer dan verdiende gelijkmaker op: Johan van der Pas loste een venijnig schot dat via de binnenkant van de paal doel trof. Daarna kwamen er meer kansen aan beide kanten, maar beide doelmannen weigerden te capituleren.
Na de thee werd het kouder en het veld zwaarder, de wedstrijd ook wat rommeliger. Veel verkeerde passes, onmacht en niet begrepen beslissingen. Nijnsel nam echter gaandeweg meer initiatief om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Het drong aan, daarbij het risico incalculerend van een giftige counter. Doelman Van Zutphen echter bleek opnieuw in goeden doen en trad kordaat op bij gevaarlijke uitbraken van de gastheren. In de zestigste minuut leek Stefan Hulsen de beslissing te forceren maar de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg zag als enige een buitenspelsituatie, welk signaal tot afgrijzen van spelers en supporters van Nijnsel werd overgenomen door de overigens goed leidende scheidsrechter uit Oirschot. Twintig minuten later een schot tegen de paal, opnieuw van genoemde speler waarbij ook de rebound jammerlijk werd gemist.
Na negentig minuten een alleszins verdienstelijk gelijkspel op het scorebord tegen de ploeg die op gelijke hoogte blijft met Nijnsel, waarbij het moeilijk bleek om tevreden of teleurgesteld te zijn. Nijnsel zakt een plaatsje op de ranglijst en wordt voorbij gestoken door het winnende SBC.
Zondag naar de koploper!
Oirschot Vooruit speelde dit weekend niet maar kwam er toch beter op te staan door het verlies van achtervolger Wilhelmina Boys tegen SBC. Zondag opnieuw een uitwedstrijd en dus tegen de ongenaakbare koploper uit Oirschot. Een mooie uitdaging waarbij de bezoekers erop gebrand zullen zijn om te laten zien dat Nijnsel een solide derdeklasser is om rekening mee te houden.
Een prachtig affiche ook voor onze trouwe supporters en de laatste wedstrijd voor het carnaval. Welkom allen op de Drieterskuil 6 in Oirschot!

Programma
(Alle wedstrijden behalve de wedstrijden van Dames 1 en Heren C worden gespeeld in De Sporthal De Landing, Son)