Afbeelding
Foto:

Speelgoed- en kledingmarkt in Meerschot

Op zondag 20 maart organiseert wijkvereniging Eerschot in wijkcentrum Meerschot aan de Heistraat 22 Sint Oedenrode een markt voor kinderkleding en speelgoed. U kunt hiervoor een tafel huren en zelf je spullen verkopen. De huur van een tafel bedraagt 10 euro.
Voor informatie kunt u contact opnemen met José van der Heijden,
e-mail wijkverenigingeerschot@gmail.com.
De verkoop is van 10.00 tot 12.00 uur.
Entree 1.00 euro
Wij zijn nu ook te volgen op facebook: www.facebook.com/marktmeerschot.


FestiDans De Show

Op zaterdag 23 januari vond de derde editie van FestiDans De Show plaats in De Blauwe Kei.
Het was een spetterende voorstelling, waarin ruim 100 jonge dansers uit de regio hun talent lieten zien. Met een recordaantal bezoekers van 290 en enthousiaste reacties van zowel deelnemers als publiek was de show een groot succes.

De show, die vol overgave gepresenteerd werd door Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance), omvatte optredens van acht dansgroepen. De dansers waren afkomstig van vijf verschillende dansscholen, namelijk Souplesse Sport & Dance (Erp), Neeltje van Kasteren Dans & Fit (Sint-Oedenrode), Phoenix Cultuur (Veghel), Dansrijk (Eerde) en Dansschool MINT (Schijndel). Het feit dat de dansgroepen van verschillende dansscholen afkomstig waren, zorgde voor een verrassende en uiteenlopende show waarin diverse dansstijlen voorbij kwamen waaronder breakdance maar ook jazz en modern. Opvallend was dat dit jaar voor het eerst een jongensgroep deelnam aan FestiDans.

Na ieder optreden werd er opbouwende feedback gegeven door een driekoppige jury, bestaande uit Anna-Alicia Sklias (bekend van SYTYCD), Gertien Bergstra (dansgezelschap De Stilte) en Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei). Ook bevatte de show gastoptredens, namelijk een duet van dansgezelschap De Stilte, een moderne solodans van Anna-Alicia én een knallend hiphopoptreden van dansgroep Non Stop (bekend van Holland's Got Talent).

FestiDans is een traject waarin dansers en hun docenten professioneel begeleid worden door middel van diverse workshops en zich op die manier voorbereiden op de eindshow. Op zaterdag 30 januari mogen alle deelnemers van FestiDans als afsluiting van het traject een bezoek brengen aan de dansvoorstelling van de KISS Moves in Theater De Blauwe Kei.


Samensmelting van dans- en muziekstijlen in Theater De Blauwe Kei

Zowel het internationale strijkersensemble Barrage als dansgezelschap De KISS Moves mixen diverse stijlen tot een energieke theaterervaring.
Barrage is op donderdag 28 januari te zien in Theater De Blauwe Kei. De dansers van De KISS Moves staan op zaterdag 30 januari op de planken van het Veghelse theater. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur in de Rabobank Theaterzaal.

Barrage is een internationaal strijkersensemble dat met een veelkleurige muzikale cross-over van bijna alle muziekstijlen ter wereld al miljoenen muziekliefhebbers overdonderde. Een show van Barrage is muzikaal genieten, en de choreografie, krachtige videobeelden en energie van de jonge performers maken het helemaal af.

Dansgezelschap De KISS Moves heeft de beste stukken uit het tienjarig bestaan in één dansvoorstelling verwerkt. Voor jong en oud, ervaren en onervaren theaterbezoekers wordt het een onvergetelijke avond fusion danstheater dat raakt. Klassiek ballet, moderne dans, urban en volksdans krijgen een plek naast muziek van Strauss, Bach, Beethoven en hedendaagse beats, zoals hip-hop en dubstep, en zelfs folk.

Kaarten voor Barrage kosten € 25 (inclusief drankje) en voor De KISS Moves € 17 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Afbeelding
Afbeelding