Afbeelding
Foto:

Problemen door het stopzetten van de HHT? Meld u bij het CMD!

Het college heeft besloten om de regeling voor de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) per 1 maart te beëindigen. Dat leidt begrijpelijkerwijs tot onrust onder cliënten die hun vertrouwde hulp dreigen te verliezen en ook onder medewerkers van zorgaanbieders die voor ontslag vrezen en van wie sommigen zich in allerijl oriënteren om als ZZP'er verder te gaan. Het liefst zou Dorpsbelang de HHT-regeling tot eind dit jaar voortzetten. Daar zijn ook goede argumenten voor te geven. Maar tegelijkertijd zou het ook veel geld gaan kosten én het is geen structurele oplossing. De regeling zou sowieso aan het einde van 2016 aflopen.

Daarom moeten we ook op zoek naar een structurele oplossing. Als veel cliënten in de knel komen door het wegvallen van de HHT, dan zit er iets verkeerd. Of ons nieuwe beleid rond de hulp bij het huishouden pakt verkeerd uit of de zogenaamde keukentafelgesprekken zijn wellicht niet allemaal goed uitgevoerd. Daarom willen we dat wordt getoetst of de keukentafelgesprekken goed zijn uitgevoerd en er voldoende onderzoek is gedaan naar ieders persoonlijke omstandigheden. Maar daar gaat ook weer tijd overheen. Om een goed zicht te krijgen op de acute problemen die ontstaan door het stopzetten van de HHT-regeling én daar ook wat aan te doen, is het belangrijk dat mensen zich melden bij het CMD.

Komt u in de problemen door het stopzetten van de HHT-regeling? En kunt u zelf geen goed alternatief vinden? Meld u dan vooral snel bij het CMD om een afspraak te maken om uw persoonlijke situatie opnieuw te bekijken. Wenst u ondersteuning bij het gesprek, dan kunt u dit ook aangeven tijdens het contact met het CMD. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen ook nauwgezet volgen.

Maarten van Beek, raadslid Dorpsbelang


De Speelman zit ook in 2016 weer op het
Boerderij-dak in Breugel

Muziekmiddag gratis voor iedereen die komt. Zondagmiddag, 31 januari 2016, komen we weer bij elkaar, tussen 15.00-18.00 uur, voor een gezellige muziekmiddag !
Enne.. waar is dat muziekfeestje? In "de Boerderij in Breugel" , Leeuwstraat 2, naast "de Bongerd".
De vaste kern muzikanten komt weer muziekmaken. Dat is tenminste onze positieve verwachting !
Ook iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom, verder als je alleen maar komt luisteren of wil meezingen.
Dus houd je van muziek, je bent van harte welkom. Neem dan ook meteen wat kennissen, buren en vrienden mee. Er is voldoende parkeergelegenheid en... de boerderijbar is open. We hopen weer op een volle "deel".... in onze Breugel-Boerderij.
Namens "de Boerderij Breugel", Jan Oome, alias de barman.

Plaats: "de Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694VR Breugel.
Tijd: zondagmiddag 31 januari 2016, van 15.00 tot 18.00 uur
Entree: Gratis. Parkeren: genoeg plaats en gratis.


Cootje kinderkleding kortingsactie

Cootje kinderkleding is alweer 1 ½ jaar gevestigd aan de Nieuwstraat in Son en Breugel.
Eigenares Colinda Drumen laat ons weten dat de onderneming de afgelopen tijd al veel veranderingen heeft doorgemaakt. Begonnen als outlet, maar nu een winkel vol nieuwe en mooie merken in de laatste trend, tegen zeer betaalbare prijzen en van hoge kwaliteit.

Belangrijk is, aldus Colinda, dat zij de klanten een persoonlijke behandeling geven. Ze willen graag dat de kinderen zich op hun gemak voelen, en natuurlijk ook de ouders. Voor kleding voor een jongen of meisje van maat 44 tot en met 176 bent u daar aan het juiste adres.

Door haar ervaring heeft Colinda Drumen inmiddels een aantal bewust gekozen merken in haar assortiment waarvan enkele zelfs exclusief zijn in Son en Breugel.
Bij Cootje kinderkleding kun je dan ook de volgende merken vinden:
Le Chic, BB Love, Little miss Juliette, Cakewalk, Barbara Farber, LCEE, Petrol en Twinlife.
Leuk om te weten is dat Cootje kinderkleding ook cadeaubonnen heeft. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen natuurlijk. En niet goed is altijd ruilen, geld terug of een tegoedbon.

Sinds kort heeft Cootje kinderkleding een nieuw merk in huis: Little miss Juliette. Om dit te vieren krijgt u 10% korting op de nieuwe collectie tegen inlevering van de advertentie.
Loop snel eens binnen bij Cootje kinderkleding aan de Nieuwstraat 13 in Son en Breugel, en profiteer direct van de kortingsactie.