Kienavond KVB groot succes
Kienavond KVB groot succes Foto:

Kienavond KVB groot succes

Een keer per jaar verzorgt de Katholieke Vrouwen Beweging een kienavond voor haar leden. Het is een populaire activiteit waar ook dit keer de KVB leden massaal op af kwamen.

In de zaal van De Zwaan stonden de tafels al klaar en na de koffie met het gebruikelijke lekkers konden de kienkaarten worden gekocht. De prijzen stonden mooi op de tafel uitgestald en secretaris Truus Fransen pakte de microfoon en begon de getallen voor te lezen.

Op de meeste KVB-avonden hoor je het rumoer van pratende vrouwen, maar tijdens het kienen is het doodstil. Opperste concentratie om geen getal te missen. De spanning van nog maar 1 getal af te hoeven dekken en de teleurstelling die men dan even voelt als iemand anders KIEN roept. Het bord weer leegmaken en een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Halverwege werd er even gepauzeerd om de dames de gelegenheid te geven een drankje te bestellen. Een paar vrouwen waren wel erg gelukkig en hadden die avond meerdere keren kien. Niet iedereen had die avond prijs, maar een ieder had wel een hele leuke avond gehad. Voor een beeldimpressie kun je kijken op de website kvbsonenbreugel.nl

Deze maand staat het Sinterklaasfeest nog op het programma. Dat belooft ook een hele leuke avond te worden. De vereniging staat open voor alle vrouwen en alhoewel de K van de KVB van oudsher voor katholiek staat is het katholiek zijn geen voorwaarde om lid te mogen worden. Ben je niet in de gelegenheid om de site te bezoeken dan kun je ook voor informatie bellen naar voorzitter Carin Hulsen. Zij is te bereiken op tel: 0499 472054.


Theaterkoor
After Eight in La Sonnerie

Zaterdag 18 november is Theaterkoor After Eight te zien in La Sonnerie te Son en Breugel met de voorstelling: 'Waan-Zinnig!', om 20.00 uur.

Zijn de bewoners van een huis allemaal gek geworden? Of is de wereld om hen heen gek geworden? Een musical over lief en leed van gewoon bijzondere mensen zoals jij en ik. Het Veldhovens theaterkoor bestaat 43 jaar, maar nog altijd wordt er elke week vol passie gewerkt aan zang(techniek), nummers en toneel. Zo ontstaat keer op keer een hele mooie voorstelling. Dit keer onder de bezielende leiding van dirigent Don Henken en regisseuse Anke Heesbeen.

De magie van theater heeft een grote aantrekkingskracht op zowel het publiek als op de leden van het koor. Geen saaie kooropstellingen, geen muziekmappen op het toneel, maar theater dat je raakt. Je zult kunnen gaan genieten van de ontroerende, grappige en herkenbare belevenissen van de bewoners van een huis, afgewisseld met mooie, meeslepende en aanstekelijke muziek.
Kaarten zijn te bestellen via www.theaterkoor-aftereight.nl.