Afbeelding
Foto:

Verzameling antieke fietsen op de verzamelaarsbeurs

Zondag 19 november houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel een verzamelaars-beurs met een expositie antieke fietsen in Wijkgebouw "De Golfstroom"
gelegen aan de Witte de Withstraat 24 te Veghel-Zuid in Veghel.
Om half tien tot half één zijn de deuren geopend voor het publiek.

Zondag 19 november houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel haar maandelijkse verzamelaarsbeurs. De verzamelaars kunnen dan weer hun hart ophalen, met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden. Er is vraag en aanbod van postzegels, munten, bankbiljetten, winkelwagenmunten, communie-schoolprentjes, miniatuurauto's, ansichtkaarten, bidprentjes, flippo´s, keycords, kwartetten, lucifersetiketten, markclips, pennen met opschrift, pin's, sigarenbanden, sleutelhangers, speelkaarten, speldjes, stripboeken, suikerzakjes, telefoonkaarten, theezakjes, en nog veel meer.

Op deze verzamelaarsbeurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert Piet uit Oirschot zijn verzameling antieke fietsen. In 1985 zag Piet voor het eerst van zijn leven een antieke fiets. Toen was hij "verkocht" en in 1986 kwam hij in het bezit van zijn eerste antieke fiets. Een Hoge Bi (groot voorwiel en klein achterwiel) en vervolgens kocht hij voor zijn vrouw een safety ofwel veiligheidsfiets Dit was het eerste fietsmodel met kettingaandrijving en twee gelijke wielen en op hard-rubber banden. Sindsdien is zijn verzameling gegroeid tot zo'n 25 antieke/oude fietsen en alles wat daarmee verband houdt. Bij ontdekkingen die je doet op dit gebied blijkt steeds maar weer dat ook interessante, persoonlijke verhalen een grote rol spelen; dat is pas genieten! Het hoofddoel van zijn privé verzameling is om een aantal belangrijke/essentiële ontwikkelingen op fietsengebied te kunnen laten zien en overigens zie je dan dat een aantal nu als nieuw aangeprezen ontwikkelingen eigenlijk soms al wel 100 jaar of meer oud zijn zoals b.v. vouwfietsen, 3 versnellingen, fietsvering etc. In zijn verzameling heeft Piet fietsen uit wel acht verschillende Europese landen en uit de VS. In 1995 was Piet medeorganisator van een internationale rally voor mensen met antieke fietsen. KRO televisie heeft daarvan toen een uitzending "Markant Nederland" gemaakt.

In 2007 en 2016 organiseerde Piet met enkele andere enthousiastelingen voor enkele honderden deelnemers uit veel verschillende landen Internationale Rally's voor antieke fietsen in Oirschot. In het voorjaar van 2015 deed hij nog een zeer "Merkwaardige" vondst in Oirschot. In de nok van een eeuwenoud pand op de Oirschotse markt ontdekte Piet een originele, complete antieke fiets uit ca. 1885. Deze fiets is toen gebouwd door de Oirschottenaar Antoon Mercx met uit Engeland geïmporteerde onderdelen.
Piet hoopt op de verzamelaarsbeurs in Veghel meer contacten te kunnen leggen met medeverzamelaars van antieke fietsen. Is uw interesse gewekt of heeft u nog iets aan de verzameling van Piet toe te voegen dan bent u van harte welkom op de verzamelaarsbeurs van 19 november in de Golfstroom.

Bekijk ook eens onze website http://www.verzamelbeursveghel.nl
Voor inlichtingen Marcel Bosch tel./fax 0413 – 367786 of
E-mail verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl
Entree Volwassen € 1,- t/m 12 jaar gratis