donderdag 16 november tot donderdag 16 november

IWCE Wintermarkt

De International Women's Club of Eindhoven (IWCE) organiseert wederom een Wintermarkt dit jaar: op donderdag 16 November van 10.00 to 15.00 uur ben u van harte welkom bij Thermae Son, Thermaelaan 2, in Son & Breugel. Toegang en parkeren zijn gratis.

Wij Doen Het Groen van start

Startbijeenkomst "Wij Doen Het Groen" Donderdag 16 november, 19.30-22.00 uur Sportcafé ExpresZo, Rooiseweg 3, Son

vrijdag 17 november en zaterdag 18 november

Horror-Zone

Op 17 en 18 november ben je weer welkom op het grootste onafhankelijke Horror event van Nederland. Ook dit jaar zal dit alles weer plaatsvinden op Park Historia Sonseweg 39 in Best. The Horror Zone is geopend van 19.00 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie kijk je op www.horror-zone.nl

zaterdag 18 november

Theaterkoor After Eight in La Sonnerie

Zaterdag 18 november te zien in La Sonnerie te Son en Breugel om 20 uur Theaterkoor After Eight met de voorstelling: 'Waan-Zinnig!' Ontroerende, grappige en herkenbare belevenissen van de bewoners van een huis, afgewisseld met mooie, meeslepende en aanstekelijke muziek. Kaarten zijn te bestellen via www.theaterkoor-aftereight.nl.

Old Grey & Restless meets Friends

Muzikale avond 'Old Grey & Restless meets Friends' Zaterdag 18 november organiseert Old Grey & Restless voor de vierde maal haar muzikale avond 'Old Grey & Restless meets Friends'.Speciale gast de Big Band Son en Breugel, De Big Band opent de avond om 20.15 uur. Vervolgens een optreden van The Booze Brothers Band waarna Old Grey & Restless de avond zal afsluiten.

zaterdag 18 november tot zaterdag 18 november

Schrijfster PC Sahgard signeert

In oktober is de tweede jeugdroman "Achter de kasteelmuur" van de Sonse schrijfster PC Sahgard verschenen. Zaterdag 18 november is er een boekshower in de bibliotheek in Son en Breugel Airbornestraat 1 Van 12.30-13.30 u. er is gelegenheid om het boek te bekijken, aan te schaffen en/of te laten signeren.

zondag 19 november

Intocht Sinterklaas

Zoals ieder jaar zal Sinterklaas ook dit jaar weer Son en Breugel verblijden met zijn bezoek. Zondag 19 november as zal Sinterklaas rond 14.00 uur aanmeren aan de kade van kanaaldijk Zuid. De aankomst in de haven, Kanaaldijk-Zuid met zijn speciale binnenvaartboot en enkele kleine bootjes is gepland om 14.00 uur. Om 14.30 uur stapt de Sint op zijn paard voor de tocht naar het gemeentehuis en zullen er onderweg nog enkele stops zijn. Het ontvangst op het gemeentehuis door burgemeester Hans Gaillard zal plaatsvinden om ongeveer 15.00 uur.

Literair Café Dommeldal ontvangt 19 november schrijfster Marja Pruis

Vanwege de ziekenhuisopname van Alfred Birney, heeft schrijfster en Literair Criticus Marja Pruis haar bezoek verplaatst, naar 19 november a.s.. Het Literair Café Dommeldal ontvangt de schrijfster vanaf 14.00uur, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Maak kennis met deze powerfeministe, op 19 november, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Voorafgaand aan uw bezoek kunt u in de Kasteelhoeve ook een literaire lunch bestellen. Het kaartje voor het schrijversbezoek is te koop bij Boekhandel van Grinsven of online bij Bibliotheekdommeldal.nl.

dinsdag 21 november

Theatervoorstellingen 'Als de tijd zich herhaalt' in Son en Breugel

LEVgroep organiseert ism. werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en het Rode Kruis twee theatervoorstellingen over Dementie met de sprekende titel 'Als de tijd zich herhaalt'. Tweede voorstelling: Datum: dinsdagavond 21 november 2017 Tijd: 19.30uur tot 21.45 uur Locatie: Basisschool de Ruimte, Honingbij 1, Son en Breugel (bij SBC)

dinsdag 21 november

Wat als…mijn naaste zorg nodig heeft?

Bent u mantelzorger? Hulpbehoevend? Geïnteresseerd in hoe u een zieke thuis verzorgt? Mogelijk dat u vragen heeft over hoe u iemand makkelijker kunt verplaatsen, of informatie wilt over hulpmiddelen. Wilt u informatie over hulpverlenende instanties in Son?
Een middag met allerlei tips die we in de praktijk zullen laten zien. Denk aan het verzorgen van iemand die op bed ligt. Het overeind helpen van iemand die gevallen is. Vragen zoals wat is een ergo- therapeut en wanneer schakelt u deze in, komen aan de orde. Is uw interesse gewekt? Geef u op voor deze middag voor 17 nov. op onderstaand telefoonnummer. Op: Dinsdagmiddag 21 nov. Waar: Europalaan 2, Son Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur
Aanmelden: Via Buurtzorg tel 06-83222717 Kosten: € 2,50. Georganiseerd door; Archipel Thuis, Zuidzorg en Buurtzorg