Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Feestelijke intocht van Sinterklaas zondag in Son en Breugel.

Zoals ieder jaar zal Sinterklaas ook dit jaar weer Son en Breugel verblijden met zijn bezoek. Zondag 19 november a.s. zal Sinterklaas rond 14.00 uur aanmeren aan de kade van kanaaldijk Zuid.

Het maakt Sinterklaas en zijn Pieten ieder jaar weer heel blij om de vele honderden kinderen met hun ouders te zien bij zijn aankomst. Het feest is helemaal compleet als hij toegezongen wordt vanaf de kades en de brug. Na het aanmeren zal er ruimschoots de tijd zijn om Sinterklaas te begroeten en de Pieten een handje te geven in ruil voor wat snoep.
Onder begeleiding van harmonie "Pro honore et Virtute" zal Sinterklaas op zijn paard, vergezeld van zijn vele Pieten, de tocht naar het gemeentehuis gaan maken.
Op het gemeentehuis zal onze Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen in ons dorp. Hopelijk neemt Sinterklaas alle cadeaus mee en vergeten de Pieten niets.
Ook dit jaar worden er weer rechtstreekse digitale TV opnames gemaakt door S&BTV wat te volgen is door in te loggen op de site www.SonenBreugelVerbindt.nl

Aankomst.                                                 
De aankomst in de haven, Kanaaldijk-Zuid met zijn speciale binnenvaartboot en enkele kleine bootjes is gepland om 14.00 uur.
De feestelijke intocht zal traditioneel begeleid worden door de plaatselijke harmonie "Pro Honore et Virtute" en onder hun klanken kan iedereen de bekende Sint Nicolaas liedjes uit volle borst meezingen.
Om 14.30 uur stapt de Sint op zijn paard voor de tocht naar het gemeentehuis en zullen er onderweg nog enkele stops zijn.

Route.
Vanaf Kanaaldijk-Zuid vertrekt de stoet naar de Nieuwstraat over het terrein van SWZ locatie Zonhove via de zij-uitgang naar de Antoon van de Venstraat, de Zandstraat om via de Taylorstraat bij het gemeentehuis te eindigen.
Het ontvangst op het gemeentehuis door burgemeester Hans Gaillard zal plaatsvinden om ongeveer 15.00 uur.
Iedereen die al eens bij het gemeentehuis geweest is weet dat er door de pieten altijd nog voor het nodige spektakel gezorgd zal worden. Na een half uur is de feestelijke intocht afgesloten en zal Sint met zijn gevolg zich terugtrekken voor de vele bezoeken die in de komende weken worden afgelegd.
Dit betreft bijeenkomsten op scholen, verenigingen, instellingen en dergelijke.
Mede op verzoek van de gemeentelijke diensten en de politie willen wij u vragen uw auto zoveel als mogelijk thuis te laten en niet in de straten waar de Sint door komt te parkeren. Wij willen er alles aan doen om te streven naar optimale verkeersveiligheid en dit kan niet zonder uw medewerking.

Steun.
De Stichting Sint-Nicolaascomité kan een geldelijke steun niet missen. Veel kan er gebeuren door de vrijwillige bereidheid van vrijwilligers achter de schermen, maar er zijn een groot aantal niet geringe kosten, waaraan niet te ontkomen valt.
Denkt u hierbij maar eens aan de kleding, verzekering, gebruik van de boten en de ruim 500 kilo strooigoed.
Deze kosten worden jaarlijks door een aantal lieve aardige mensen opgebracht, die het comité een warm hart toe dragen.
Wij vragen u daarom vriendelijk een vrijwillige bijdrage over te maken op rekening NL78RABO0148298168 t.n.v. het Sint-Nicolaascomité.
Voor uw onmisbare steun willen wij u alvast hartelijk bedanken!
Wij wensen u allemaal veel gezelligheid tijdens de intocht van Sint-Nicolaas.


Vacatures bij CV Hendig Zat

Onze carnavalsvereniging bestaat uit een gemêleerd gezelschap van circa 70 leden in de leeftijd van 0 t/m 60+ en heeft bijna 25 jaar ervaring met de bouw van wagens. Ieder jaar beginnen we medio september met de voorbereiding voor carnaval.

De afgelopen jaren hebben wij het aantal deelnemers in de categorie wagens helaas flink zien afnemen. Dit is verklaarbaar: iedereen heeft het druk, bouwplaatsen zijn schaars, het kost allemaal veel geld en het is niet eenvoudig om zomaar te beginnen laat staan om dit jaren vol te houden.

Maar een carnaval zonder praalwagens? Dat kan toch niet!
Lijkt het jou leuk om actief deel uit te maken van een carnavalsvereniging en de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken mensen die zin en vooral tijd hebben om 1 of meerdere avonden per week mee te helpen aan de creatie van een praalwagen.

Iedereen kan zich nuttig maken en wat je niet kunt, kunnen wij je leren. Zo kun je bij ons leren lassen, met piepschuim vormen maken, timmeren en helpen met papier-maché. Kortom: voor ieder wat wils!

Mede dankzij onze sponsoren kunnen we de contributie laag houden. Heb je vroeger ooit een wagen gebouwd en begint het weer te kriebelen? Of wil je met wat vrienden eens een kijkje komen nemen ben je uiteraard van harte welkom!

Mocht onze oproep jouw interesse hebben gewekt dan kun je contact opnemen met Tom van Rijssel (06-13545051), een e-mail sturen naar hendigzat.son@hotmail.com of bezoek onze Facebook!

Alaaf,
Tom van Rijssel
CV Hendig Zat


Optocht2016