Het Boeren Bruidspaar Vera en Ted
Het Boeren Bruidspaar Vera en Ted Foto: Wil Feijen

Nieuwe zwier aan Boerenbruiloft Krutjesgat

Het nieuwe boerenbruiloftcomité Son en Breugel stelt, nu de Prins 2018 bekend is, het nieuwe boerenbruidspaar aan u voor. Zoals eerder vermeld is gekozen voor één bruidspaar voor de gehele gemeente met een nieuwe naam: 'Boerenbruidspaar Krutjesgat'. De uitverkorenen zijn twee rasechte dorpsgenoten die op deze Carnavalsdag graag de hoofdpersoon willen zijn in dit feestelijk traditionele festijn.

Door: Arjen Strik
Foto's: Wil Feijen

Eén bruidspaar voor heel Krutjesgat
Velen van u zullen het paar ongetwijfeld meteen herkend hebben op de foto. Het bruidspaar wordt gevormd door Vera van den Boogaard (34) en Ted Swinkels (41 jaar). Deze dorpsgenoten, die hun sporen verdiend hebben in onze lokale gemeenschap zullen in het middelpunt staan tijdens de viering van deze boerenbruiloft nieuwe stijl. Marianne van der Putte, van het organiserende comité geeft een toelichting: "Een nieuwe lente een nieuw geluid. We hebben gekozen voor één bruidspaar voor het hele dorp, met een nieuwe naam. Daarnaast hebben we bewust gekozen voor een jeugdige generatie, om zodoende ook bij jongeren een vernieuwde belangstelling te wekken. Het feest speelt zich af in Breugel, zowel in feestcafé de Bongerd als op het Pieter Brueghelplein."

Wie zijn Vera en Ted?
Natuurlijk is de boerenbruiloft een onechte echtvoltrekking. Maar in het 'echie' zijn Vera en Ted een stelletje en wonen al acht jaar samen. Ze hebben twee dochters Finn en Sem van 4 en 3 jaar oud, die ook in vol ornaat op de foto staan. Vera heeft een evenementenbureau '2Do Events' en werkt vanuit huis. Ted werkt als Logistic Project & Supply Chain Manager. "Zeg maar inkoper," zegt hij lachend. Beiden zijn geboren en getogen in Breugel, maar nu woonachtig in Son en zeer begaan met het Carnaval, echte Krutjesrapers dus. In hun vrije tijd zijn ze actief in het verenigingsleven. Vera is jarenlang actief geweest als voorzitter van het Breugels Festijn en Ted is actief in de muziek. Hij is samen met Raymond Bonnier al jaren presentator van de optocht en speelt als gitarist in de band de Drie Vraagtekens. Een groep met een divers reportoire.

Een nuffig gedoe wordt bruisend feest
"We hadden niks met de boerenbruiloft. We vonden het een nuffig gedoe. Ted vertelt verder: "Het moet een vrolijk feest worden, met voor iedereen wat wils. Veel muziek en voor jonge kinderen een leuk vermaak. Toen we via Marianne de nieuwe ideeën hoorden voor deze dag zijn we overstag gegaan. We vonden de boerenbruiloft vroeger maar een stijf en oubollig gedoe." Vera vertelt verder: " We zijn druk bezig om allerlei mensen uit onze achterban uit te nodigen. Dat worden er best veel. Ik heb al twee getuigen in gedachten. We verwachten wel het één en ander aan verrassende activiteiten. Ted vult haar aan: "In het feest bij de Bongerd is iedereen welkom hoor. Oud, jong, arm of rijk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. As ge maor komt mè dun krommen èrm."

In de komende edities van DeMooiSonenBreugelKrant zullen we u nader informeren over de boerenbruiloft in Krutjesgat.


Het Boeren Bruidspaar met dochters Finn en Sem