Big Band Connection
Big Band Connection Foto: Wil Feijen

Spetterend optreden Bigband uit Son bij "Old Grey & Restless & Friends".

Zaterdagavond 18 november 2017 was het dan zover, een reünie van de Bigband "Son & Breugel" ("HCS-Bigband" later "Bigband Connection)" op de jaarlijkse fan-avond van Old Grey & Restless & Friends.

Door: Marinka van der Zanden
Foto: Wil Feijen

Een overvol Vestzaktheater is in afwachting van een herhaling van het succes van vroegere tijden. Als de eerste klanken door de zaal klinken is het duidelijk dat het net is alsof ze nooit zijn gestopt. De muzikaliteit en het plezier spatten er vanaf. De zaal gaat los op muziek van "Trumpet Blues and Cantabile", "Tribute to the Duke", "The Best of Earth Wind & Fire", "Childeren of Sanchez" en nog veel meer mooie melodieën.

Er zijn vele swingende solo's te horen, door het voltallige publiek gewaardeerd met veel applaus. Tegen het einde zingen en spelen Marsha van der Aa, Franklin van den Tillaart en Joost Egmond van "Old Grey& Restless" nog twee nummers van Tina Turner, begeleid door de Bigband. Een droom gaat voor hen in vervulling om op te treden met een Bigband. Er volgt nog een mooi laatste nummer en met de laatste klanken eindigt deze eenmalige reünie van Bigband "Son & Breugel" olv. Rien van de Ven. Kortom, deze reünie was een daverend succes en we wachten op het vervolg…!

Na het geweldige optreden van de Bigband was het de beurt aan "Booze Brothers" om het publiek in hun muziek mee te nemen. Dit werd zeker gestimuleerd door een groep fans uit Vlissingen die de oversteek naar ons mooie Son hadden gemaakt. Het was een optreden dat door het publiek met plezier werd aangehoord.

Nadat de klanken van de "Booze Brothers" waren uitgedoofd was het de tijd voor een optreden van de organiserende band "Old Grey & Restless". Zij sloten een avond vol met muziek af op de van hen bekende manier van geweldige songs en muziek waar hun fans zo graag naar komen luisteren. Op hun soms opzwepende muziek, bijna altijd vertolkt door Marsha en Franklin, werd door het publiek gedanst, meegezongen en zeker ook genoten. Een compliment is zeker op zijn plaats voor de organisatie en alle bands, welke zich op zo'n bijzonder prettige manier hebben laten horen. Het aanwezige voltallige publiek kijkt al weer uit naar een vervolg van deze muziekavond in het volgende jaar.

Kijk voor alle foto's van deze bijzondere avond op www.mooisonenbreugel.nl