Elise Doesburg en haar echtgenoot Coen
Elise Doesburg en haar echtgenoot Coen Foto:

Elise Doesburg 40 jaar koorlid

Tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest van het kerkkoor St. Genoveva in Den Bauw in Breugel ontving Elise Doesburg uit handen van voorzitter Herman Jansen een oorkonde en onderscheiding in goud van de Sint Gregorius vereniging en bijbehorende versierselen voor haar 40-jarig koorlidmaatschap. Hij prees haar inzet en noemde Elise een voorbeeld voor het koor.


Gezelligheid troef
tijdens sinterklaasfeest KVB

Sinterklaas bracht dit jaar ook cadeautjes mee uit Spanje voor de leden van de Katholieke Vrouwen Beweging Son en Breugel. Sinterklaas had bedacht dat de vrouwen om de cadeautjes zouden gaan dobbelen, maar eerst was er koffie of thee. Bestuursleden Nettie Lavrijssen en Carin Hulsen hadden heerlijke cake gebakken en dat lieten de dames zich goed smaken.

Daarna begon het spel. Bij het gooien van een zes mochten de vrouwen naar de tafel lopen en een cadeautje uitzoeken. Toen ieder lid een cadeau had ging men per tafel verder dobbelen. Nu moest men het cadeautje bij het gooien van een zes ruilen met het cadeautje van een ander. Op een gegeven moment zou de wekker afgaan en het cadeautje wat men dan voor zich zou hebben liggen mocht mee naar huis worden genomen. Om sommige cadeautjes werd serieus gespeeld en andere cadeautjes was men liever kwijt dan rijk. Het leverde een hoop gelach op. Het ging uiteindelijk natuurlijk niet om het cadeautje maar om het plezier. En plezier hadden de dames, zeker als men een gewild cadeautje bij iemand weg kon halen. Voor een beeldimpressie van deze leuke avond kun je kijken op de website kvbsonenbreugel.nl Ben je niet in de gelegenheid om de site te bezoeken dan kun je ook voor informatie bellen naar voorzitter Carin Hulsen. Zij is te bereiken op tel: 0499 472054.

Dit jaar sluiten de leden af met het kerstfeest . Deze avond krijgt een iets andere invulling dan de dames gewend zijn. Het gaat een avond worden waarop de dames ook actief aan de slag zullen gaan. Jij kan daar ook bij zijn. Van oudsher staat de K van de KVB dan wel voor Katholiek, maar je hoeft niet het Katholieke geloof aan te hangen om lid te mogen worden. De vereniging staat open voor alle vrouwen.


Het ging uiteindelijk natuurlijk niet om het cadeautje maar om het plezier