(vlnr) Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen, Wethouder Eef van Turnhout, Wethouder Kees Vortman, Burgemeester Hans Gaillard, gemeentesecretaris Rien Schalkx
(vlnr) Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen, Wethouder Eef van Turnhout, Wethouder Kees Vortman, Burgemeester Hans Gaillard, gemeentesecretaris Rien Schalkx Foto: Wil Feijen

Nieuwe college Son en Breugel past portefeuilleverdeling aan

Donderdag 28 november is het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel aan de slag gegaan. Nieuw in dit college is wethouder Eef van Turnhout, de opvolger van de opgestapte wethouder Robert Visser.

Ook vond het college dit een goed moment om de portefeuilleverdeling wat te wijzigen, geen grote veranderingen maar wijzigingen waarbij de onderwerpen om een natuurlijke wijze wat dichter bij de persoon staan.
Natuurlijk beseft het college ook dat de termijn tot aan de verkiezingen nog maar vier maanden is, maar des te belangrijker volgens burgemeester Hans Gaillard om juist in deze vier maanden niet stil te blijven staan.

Een opvallende wijziging in de portefeuille van wethouder van Turnhout is het weghalen van het MFA-dossier, of zoals het nu genoemd wordt het Dorpshuis centrum Son.
Viel dit eerst nog onder de verantwoordelijkheid van wethouder Visser, nu is gekozen om dit bij wethouder Vortman neer te leggen. Een logische keuze volgens het college. Want zoals wethouder Vortman het zegt "Er gaat enige tijd overheen om een dossier eigen te maken in korte tijd, dan is het logischer om de portefeuille over te dragen aan iemand die al bekend is met de portefeuille."
Wethouder Eef van Turnhout hoopt dat door het beladen onderwerp neer te leggen bij een niet Dorpsbelang wethouder de angel uit de discussie gehaald kan worden.
Bijzonder is dan wel dat door de verschuiving van taken er meer dan voorheen verschillende wethouders betrokken zijn bij één onderwerp. Misschien wel de grootste verandering in portefeuilleverdeling.
Voor de volledigheid hieronder de nieuwe portefeuilleverdeling

Portefeuilleverdeling

Burgemeester Hans Gaillard:
- Algemene beleidscoördinatie
- Bestuurlijke aangelegenheden
- Intergemeentelijke samenwerking
- Openbare orde en veiligheid
- Dienstverlening aan de burger (frontoffice)
- Handhaving (coördinatie en inhoudelijk)
- Communicatie en voorlichting
- Personeel en organisatie
- Ondersteuning en faciliteiten
- Juridische zaken

Wethouder Eef van Turnhout
- Centrumvisie Son
- Accommodatiebeleid
- Economische zaken
- Ekkersrijt
- Ruimtelijke ordening (incl Sonniuspark)
- Gezondheidsbeleid
- CMD, WMO en jeugdzorg
- Volkshuisvesting
- Toerisme en recreatie
- Archeologie en monumentenbeleid

Wethouder Kees Vortman
- Breugel bruist
- Dorpshuis centrum Son
- Sport
- Onderwijs
- Openbare werken, wijkbeheer en verlichting
- Verkeer en vervoer
- Informatie en automatisering
- Sociale zaken

Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen
- Duurzaamheid (incl milieu, afval)
- Bossen, landbouw en natuur
- Grondzaken / grondbeleid
- Water en riolering
- Dierenwelzijn
- Centrale inkoop
- Financiën
- Subsidiebeleid
- Kunst en cultuur


Rotary Club Son geeft gul aan inloophuis de Eik

Op 29 september 2017 organiseerde Rotary Club Son in samenwerking met NH Collection Eindhoven Centre de Skybar Cocktail Party 2017. Tess Posthumus, wereldkampioen cocktail shaken, zorgde deze avond voor de cocktails, dj's Tess & Malou voor de muziek en Casimir Evens, executive chef van Vane Restaurant & Skybar voor de begeleidende lekkernijen. Het leverde een fantastische opbrengst op, die door Rotary Club Son aan Inloophuis de Eik geschonken werd.

Deelnemers aan deze feestavond maakten het mogelijk dat Rotary Club Son op 29 november 2017 het mooie bedrag van €7.000,00 kon overhandigen aan Inloophuis de Eik.
Saskia van Vliet, directeur van Inloophuis de Eik ontving de cheque uit handen van Lucas Clercx, voorzitter van Rotary Club Son in het bijzijn van Ludo de Jong, Hotel Director van NH Collection Eindhoven Centre. Met dit fantastische bedrag zal de activiteitenruimte verbeterd worden, zodat onze gasten met meer gemak en plezier van de ruimte gebruik kunnen maken.

Inloophuis de Eik is een ontmoetingsplaats waar mensen die met kanker te maken hebben zonder afspraak terecht kunnen. Voor informatie, een praatje of gesprek, om deel te nemen aan een activiteit of om andere mensen te ontmoeten. Voor haar voortbestaan is het inloophuis afhankelijk van donaties en giften.


Afbeelding