Vijf
Vijf Foto:

Vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: dat is VIJF!

In het november concert van Klassiek in de Kerken speelden vijf bevlogen vrouwen allemaal op blokfluit, in januari spelen vijf even bevlogen vrouwen allemaal op verschillende instrumenten.

Op zaterdag 27 januari treedt VIJF! op in de Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel. VIJF! is een ensemble met de bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur zonder pauze. De toegangsprijs is € 15, kinderen t/m 12 jaar € 10, inclusief een drankje na afloop. Reserveren is aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl.

Dromen en passie
De bezetting van het ensemble is uitdagend en biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo speelt VIJF! niet alleen als kwintet maar ook in kleinere samenstelling. De musici brengen een afwisselend, verrassend en kleurrijk palet aan klanken ten gehore.
Het programma "Met hart en ziel" bestaat uit sfeervolle muziek uit het Franse Impressionisme waarbij men heerlijk weg kan dromen, afgewisseld met Spaanse, Italiaanse en Zuid-Amerikaanse passie en emotie. Muziek waar je blij van wordt en die je raakt. Werken van o.a. Debussy, Piazzolla, Morricone en Francaix worden uitgevoerd.

Breed inzetbare musici
De leden van VIJF! hebben een grote liefde voor kamermuziek en spelen al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze ook actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierin prominente plaatsen. Een aantal leden speelde ook jarenlang in het Aulos Consort.

Eén voorbeeld van de veelzijdigheid van de artiesten is harpiste Renske de Leuw. Renske treedt op als soliste, kamermuzikante en orkestharpiste in diverse orkesten waaronder Het Zeeuws Orkest en Brabant Sinfonia. Ze speelt ook in duo's en heeft concertreizen naar Brazilië en Canada gemaakt. En alsof dit nog niet genoeg is, maakt ze zelfs tijd voor Boxtel!

Het volgende concert is op zaterdag 3 maart om 16:00 uur in de Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, Boxtel. Toegangsprijs € 15,-. Ensemble Profondamente: sopraan- en bassolist, 2 violen, 3 gamba's en orgel. Het programma staat in het teken van Lijden en dood - Vergankelijkheid in de Noord-Duitse barok.

Klassiek in de Kerken
De organiserende werkgroep 'Klassiek in de Kerken' (www.klassiekindekerken.nl) stelt zich ten doel (licht-)klassieke uitvoeringen van een hoogwaardig niveau te realiseren, gebruikmakend van de majestueuze Sint Petrusbasiliek en de intieme Protestantse Kerk. Contactpersoon is Kees Doevendans, k.doevendans@telfort.nl.
David Andreae
namens Klassiek in de Kerken, 0411-677597, davidan@kpnmail.nl


Marktleider AED's in Nederland én België
door fusie

Son en Breugel / Hasselt - 2 januari 2018 fuseert Vivon Nederland B.V. met AED-Partner (België). Samen met de vernieuwde uitstraling, zoals het logo en webshop, zorgt de nieuwe naam voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijke positionering van het bedrijf.
Door deling van kennis en expertise maakt het bedrijf Nederland en België nog hartveiliger
.

Voortdurende innovatie
AED-Partner lanceerde onlangs een webshop. Dit is een belangrijke volgende stap en sluit direct aan in de internationaal georiënteerde visie van AED-Partner.
AED-Partner ging van start in 2003 en stond aan de wieg van de AED branche. Door de fusie is het bedrijf in Nederland en België marktleider.
Gezamenlijk hebben beide organisaties meer dan 36.000 AED's geleverd.

Jan Smale (Algemeen Directeur Nederland) en André Martens (Algemeen Directeur België) ordernemen respectievelijk 10 en 14 jaar binnen de AED branche.
In België opereerde het bedrijf al onder de naam AED-Partner. Nu is het Nederlandse bedrijf onder dezelfde noemer geplaatst.
De vestigingen in Nederland en België blijven gehandhaafd om de klanten optimaal te bedienen.
Het nieuwe logo is een samensmelting tussen het logo van Vivon en AED-Partner België. Hierdoor komt de fusie volledig tot zijn recht.


Afbeelding