donderdag 4 januari

Rabo Kids on Ice.

Alle kinderen uit Son en Breugel zijn van harte welkom om tijdens Rabo Kids on Ice te komen schaatsen op donderdag 4 januari De ijsbaan is geopend van 10:00 – 18:00 uur voor alle kinderen die gezellig en actief bezig willen zijn. En vanaf 14:00uur is het feest! DJ Giel uit Son en Breugel zorgt tot 17:00uur voor een swingende sfeer. Ook zal Lisa Weijers van 10.00 tot 12.00 uur schaatslessen geven. Wil je nog beter leren schaatsen of je pirouettes oefenen? schrijf je dan nu in via www.ijsfeestsonenbreugel.nl

zaterdag 6 januari

Expositie 'op de gang'

De schilderijen van Jef Slabbinck kenmerken zich door een zowel ludieke als diepzinnige kijk op het leven. Dit gegeven gecombineerd met een beheersing van verschillende technieken maken van zijn werken altijd weer een feest om naar te kijken. Van 6 januari tot 4 april 2018 Opening op 6 januari om 16.00 uur tijdens het Kunstcafé van Ars Longa. De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie Hotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel

zaterdag 6 januari

Extra kijk- en koopdag inventaris Sint Petrus' Banden-kerk

Son en Breugel - Zoals bekend, is de Sint Petrus' Bandenkerk in Son sinds woensdag 27 december niet meer als kerk in gebruik. Er zijn reeds twee kijkdagen geweest. Op zaterdag 6 januari is er van 14.00 – 16.00 uur een extra kijk- en koopdag. Dan zijn allerlei losse artikelen te koop, zoals stoelen, vazen, lampen, orgelpijpen enz. De gekochte artikelen kunnen meteen worden meegenomen.
Het kerkgebouw is gelegen aan het Kerkplein in Son en Breugel

BierPullCurling

Meer dan 60 teams strijden op een gedeelte van de ijsbaan in Son en Breugel om de eerste plaatst tijdens het BierPullCurling. Het team dat de Pull met "water" in of het dicht bij de cirkel op de ijsbaan krijgt scoort de meeste punten. Inschrijven met een team kan niet meer, maar als toeschouwer hierbij aanwezig zijn is ook een feest. Zaterdag 6 januari van 12.00 tot 18.30 uur Ijsbaan Son en Breugel.

zondag 7 januari

Nieuwjaarsconcert

Wa'n Klank organiseert een Nieuwsjaarsconcert in Feestcafé De Bongerd in Breugel. Met medewerking van: Opleidingsorkest van Harmonie PHEV o.l.v. Johan Smeulders, 04950 o.l.v. Thieu Doré, Wa'n Klank o.l.v. Ad van Beekveld en Just4Fun uit Eindhoven.
Zondag 7 januari Feestcafe de Bongerd Asterroïdenlaan 2a Breugel vanaf 13.30 uur

Lazy Sonnie Afternoon

Akoestisch livepodium met op zondag 7 januari hoofdact TIP JAR, Americana van Nederlandse bodem & Humans Screaming Like Goats, akoestische pop, rock en blues.
Van 15.30 tot 18.00 uur Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel. Geen entree maar een vrijwillige bijdrage.

maandag 8 januari

Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen 2018.

De Kampioenschappen worden gehouden op maandag 8 januari 2017 in het MFC D'n Tref op het terrein van Zonhove. De aanvangstijd is 19:30. De inschrijving staat open voor zowel competitie- als recreatieve tafeltennissers(sters), ouder dan 16 jaar, uit Son en Breugel. Je kunt je aanmelden voor 31 december 2016 per email nlherman65@gmail.com . Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het aantal deelnemers is beperkt dus schrijf je snel in.

maandag 8 januari

Nieuwjaarsreceptie D66 Son Breugel

Op maandag 8 januari 2018 organiseert D66 Son Breugel op basisschool De Bloktempel (IJssellaan 6, Son en Breugel) haar nieuwjaarsreceptie. Hierbij kijken we graag samen met u naar de toekomst en naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Monique van Zwieten presenteert het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode, die voor ons extra bijzonder is! Wij doen namelijk voor het eerst sinds twintig jaar weer mee aan de verkiezingen in Son en Breugel. Het jongste Tweede Kamerlid Rens Raemakers is deze avond bij ons zijn en laat graag van zich horen! De receptie begint om 19.00 en zal eindigen rond 21.00.

zondag 14 januari

IVN Doorstap & snertwandeling rond Bokt en Esp

Wandeling rond Bokt en Esp.We verzamelen tussen 13:15 uur en 13.30 uur bij restaurant de Sonse Jachthaven aan het Wilhelminakanaal in Son en Breugel. Wandeling waarbij stevige wandelschoenen of laarzen noodzakelijk zijn. Graag aanmelden via mail. Maar ook inschrijven op de dag zelf is mogelijk. Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee. Starttijd: Zondag 14 januari, 13:30 uur Startpunt: Sonse Jachthaven Kanaaldijk Zuid 2 5691 NL Son en Breugel Meer informatie + aanmelden (gewenst): Roland Mathijssen wandelen@ivn-senb.nl

Franse Chansons en andere wereldse liederen

Franse Chansons en andere wereldse liederen op zondag 14 januari in de Sonnerie in Son Zang: Hetty Pronk-Verweij, Piano : Hans van Tuijn, Viool : Piet Pijnacker zondag 14 januari 2018 om 15 uur, Sonnerie Nieuwstraat 45 Son, entree: vrijwillige bijdrage

zondag 14 januari

Bridgekampioenschap 2018 van Son en Breugel

Deze nieuwe drive wordt gehouden op zondag 14 januari 2018 in de zalen van Sporthal De Bongerd in Breugel. In de sporthal is ruimte voor maximaal 25 tafels en dus 50 paren. Zodra het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt, wordt de inschrijving gesloten. De inschrijving staat open voor alle bridgeparen waarvan minstens één persoon woonachtig is in Son en Breugel. Het inschrijfgeld bedraagt € 40,00 per paar; dat is inclusief de koffie bij de ontvangst en een lunch.Aanmelden voor 15 december het liefst per e-mail bij:Jos van der Hamsvoort, e-mail: jos@vanderhamsvoort.nl

Nieuwjaarsreceptie Kunsthuys 2018

Nieuwjaarsreceptie Kunsthuys 2018 De traditionele nieuwjaarsreceptie waar we samen met u terugblikken op 2017. Met om 15.00u een kleurrijke ode aan de onlangs overleden KUNSTHUYS kunstenaar Piet van Riel. zondag 14 januari 2018 - 13.00 - 17.00 uur. Kunsthuys Best Sonseweg 39 Best.