De Dead Hippies
De Dead Hippies Foto:

60's en 70's rock bij Plein Public

Dead hippies, een Brabantse/Gelderse poprockband, verzorgd 27 januari het optreden tijdens de welbekende Plein Public avond.
Het repertoire van Dead Hippies bestaat uit een mix van eigen nummers en covers van nummers uit de sixties en seventies
.

Qua sound loopt het van rustige, wat melancholieke liedjes, via seventies rock tot feestelijke swingende rock'n roll naar uitbundige gitaarjams. Voor ieder wat wils dus!
De band is in 2011 ontstaan uit een aantal jamsessies van schoolkameraden.
Sinds die tijd is de line up af en toe gewijzigd, maar inmiddels zijn ze met een vaste formatie. Jan Holl op drums, Rick Exel op bas, Jan Jongedijk op sologitaar/zang, Wouter van Erp sologitaar en Job Jansen op slaggitaar.

Na het lezen van dit stukje zin gekregen in een avond poprock? Kom dan 27 januari om 20.30u naar De Boerderij in Breugel. Iedereen is welkom! In de pauze wordt er met de pet rondgegaan en bepaal je zelf de prijs voor dit unieke avondje uit in eigen dorp.

We zien je graag de 27e, tot dan!
Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl


Toneelgroep Oase speelde
"Het meisje met de pindarotsjes"

Het eerste half jaar (september - december) van het toneelseizoen bij Oase is voorbij gevlogen. Onder leiding van Suzanne Akkus werd in zo'n 13 lessen gewerkt aan een korte voorstelling die vrijdag 22 december werd uitgevoerd, deze voorstelling heette "Het meisje met de pindarotsjes".

Het toneelstuk is speciaal ingestudeerd voor de kersttocht van buurtvereniging "Gehurt er bij", voor de bewoners van Zonhove, hun ouders en het personeel. Deze tocht op het terrein van Zonhove was geheel in Dickens stijl, met oude beroepen, een levende kerststal, er liepen mensen rond van allerlei pluimage, live muziek en genoeg te eten en drinken. Alle 3 de voorstellingen werden druk bezocht. De kinderen van toneelgroep Oase hebben enorm genoten van dit speciale project en dit was ook te zien bij de voorstellingen. We danken Suzanne voor haar inzet, haar enthousiasme en haar deskundigheid in het begeleiden van onze groep. Verder willen we "Gehurt er bij" en Zonhove bedanken voor de hele fijne samenwerking.

Op 17 januari start Suzanne met de tweede helft van het jaar en zij heeft voor jullie een heel uitdagend programma in gedachte, gericht op meer individueel toneelvoordracht. Met behulp van Suzanne gaan jullie zelf op zoek naar teksten en liedjes (toneel, musical, kleinkunst) die je graag zou leren spelen of zingen. Dit kan alleen zijn (solo of monoloog) met z'n 2en (duet of dialoog) of met name voor de jongere kinderen, in groepsvorm. Tijdens deze cursus zal er veel persoonlijke aandacht zijn en krijg jij de kans om je talent heel bewust verder te ontwikkelen. Na zo'n 17 lessen word er afgesloten met een presentatie, waarin jullie laten zien waar je aan gewerkt hebt. Uiteraard is er ook nog regelmatig tijd voor de bekende toneeloefeningen en improvisatie. Zo komen er allerlei facetten van toneel, musical en kleinkunst aan bod.

Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2018 via toneel@jc-oase.nl. Wil je graag komen kijken of toneelles iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 17 januari 2018 via toneel@jc-oase.nl.

Proefles: 17 januari 2018
Startdatum: 17 januari 2018, 17 lessen, geen lessen in de schoolvakanties                                                                
Lesdag/tijden: Woensdagmiddag
groep 1 - 13:30 - 14:30 (Kids)
groep 3 - 16:30 - 18:00 (Teens/High School)
Kosten: 50,= euro voor groep 1, 62,50 euro voor groep 3
Locatie: Jongerencentrum Oase - Dommelstraat 10 - Son


Themaochtend Seniorenraad in teken van het werk van de Politie

De werkgroep Welzijn en Zorg van de SeniorenRaad organiseert op vrijdag 26 januari in De Boerderij in Breugel weer een thema-ochtend waarop aandacht wordt besteed aan een thema dat voor senioren belangrijk is. Diana van Moorsel, Expert Wijkzorg Son en Breugel, geeft dan een presentatie over de wijze waarop de politie in onze gemeente haar werk verricht.

De spreekster begint met een opsomming van de vele taken die de politie heeft. Elk jaar worden de onderwerpen gekozen die dat jaar bijzondere aandacht krijgen.
Mevrouw Van Moorsel coördineert de werkzaamheden van de drie wijkagenten. Zij ontvangt elke dag een groot aantal berichten en spreekt met de wijkagenten af welke taken elk van hen gaat verrichten en welke zijzelf doet. Ook overlegt zij met de BOA's (de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van de gemeente Son en Breugel), met haar collega's in de omliggende gemeenten en eenmaal per maand met de burgemeester.
De spreekster is hulpofficier van justitie. Wat die functie inhoudt, zal zij tijdens haar presentatie uitleggen.
Mevrouw Van Moorsel bespreekt de volgende onderwerpen:
- Woning-inbraken;
- de zogeheten "babbel-trucs";
- tasjesroof;
- het voorkomen van het afkijken van de pincode tijdens het winkelen;
- de bereikbaarheid van de politie.(welk nummer bellen onder welke omstandigheden).
Uiteraard is het mogelijk om aan de spreekster vragen te stellen over de bovengenoemde en over andere onderwerpen die met haar werk te maken hebben.
De themaochtend is van 10.00 –12.00 uur. De Boerderij is makkelijk te bereiken via het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2 a, Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.

Alle belangstellenden, jong én oud, zijn van harte welkom.


Diana van Moorsel, Expert Wijkzorg Son en Breugel