Na de jaarvergadering werd er weer traditiegetrouw gekiend
Na de jaarvergadering werd er weer traditiegetrouw gekiend Foto:

Afscheid Nellie Hazenberg en kienen op jaarvergadering KVB

Op de jaarvergadering van de Katholieke Vrouwenbeweging Son en Breugel werd afscheid genomen van Nellie Hazenberg als bestuurslid. Een foto in de krant wil Nellie niet, maar het bestuur wil toch wel even stilstaan bij wat Nellie voor de vereniging heeft betekend.

Nellie werd in 1987 lid van de KVB. Precies 25 jaar geleden trad ze toe tot het bestuur en in die jaren was ze 14 jaar voorzitter. Nellie was ook actief in de overkoepeling van de KVB in Tilburg en de werkgroep van Kring De Kempen. Daarnaast vertegenwoordigt ze de vereniging al meer dan 10 jaar in WMO Adviesraad te Son en Breugel waarvan onlangs de naam is veranderd in Adviesraad Sociaal Domein. Nellie stopt dan wel met haar bestuursactiviteiten, ze gaat gelukkig niet verloren voor de vereniging en blijft lid.

Nellie zal ook niet stoppen met vrijwilligerswerk, want naast de KVB heeft ze nog genoeg te doen. Vanaf 2009 heeft ze zich ingezet voor Speelkr8 Eindhoven en omgeving en toen deze in 2017 werd ontbonden ging deze, mede door inzet van Nellie, verder onder de naam Speelcadeau. Bij de korfbalvereniging in Breugel is ze al jaren actief bij het helpen met de vlooienmarkt en daarnaast heeft ze 16 jaar lang opgepast op haar kleinkinderen. Kortom een sociaal betrokken vrouw die begrijpt dat verenigingen niet zonder de handen van de vele vrijwilligers kunnen voortbestaan. Het bestuur en de leden van de KVB zijn haar dankbaar dat ze zoveel jaren de kar heeft willen trekken. Nellie kreeg uit handen van voorzitter Carin Hulsen een mooie bos bloemen en cadeaubon waarna Nellie nog een mooie afscheidsspeech voor bestuur en leden in petto had.

Na de jaarvergadering werd er traditiegetrouw nog gezellig gekiend. Kienen is een zeer geliefde bezigheid van de vrouwen en ieder prijsje wordt dankbaar aanvaard. Deze maand staat er nog een wijnproeverij bij La Sonnerie op het programma. Wil je het jaarprogramma van de KVB weten of wil je een beeldimpressie van de gehouden avonden kijk dan even op de website van de vereniging: http://kvbsonenbreugel.nl/ Voor 30 euro per jaar ben je lid en kun je meedoen aan al die gezellige activiteiten die het bestuur voor haar leden organiseert. Dit jaar bestaat de KVB ook nog eens 65 jaar, dus ligt er een feestje in het verschiet.