Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Seniorenmiddag: een groot, succesvol feest!

Het was een gezellige drukte, bij de seniorenmiddag, afgelopen zondagmiddag in de feesttent op het Kerkplein. De tent was bijna tot de nok toe gevuld, aan lange tafels zaten mensen te genieten, rij aan rij. Vol verwachting begaf ik me naar binnen. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit mee mocht maken, ik wist niet wat ik mocht verwachten.

Door: Lucas van As / Henriëtte van Berkel
Foto's: Wil Feijen

In een vergrijzend dorp als het onze zijn de senioren aan een opmars bezig. De carnavalstent zat vol met enthousiaste "jonge ouderen", die ook graag de sfeer van de beroemde zittingsavonden willen meemaken. Mensen die dat liever niet doen op de houten bankjes, tussen al te enthousiaste jeugd. Maar die wel houden van de buuts, de optredens van de dansgroepen en niet te vergeten: de gezelligheid!

Gezellige drukte
Zodra iedereen zijn of haar plekje geeft gevonden, voorzien is van koffie en een plak cake, kan het programma worden gestart. De middag begon met de traditionele entrade van prins Wim van der Heijden, muzikaal begeleid door het muzikale thema van de Champions League, in samenwerking met SBC en zijn vriendengroep de Wadjes. Het publiek zat klaar voor wat er komen ging: een middag vol vermaak met talent van eigen bodem.

De seniorenmiddag was een waar feest, waar met volle teugen van genoten werd! Er hing een fijne, positieve sfeer, van begin tot eind. Het was een perfecte mix van muziek, dans, tonpraters en zang, muzikaal omlijst door de Bloaskaken. Dit alles onder toeziend oog van Prins Wim, Jeugdprins Jaimy, Jeugdprinses Britt en andere leden van de raad van elf. De presentatie van de middag was in handen van Remco Heeren en Mariëlle Keijzers.

Veel te genieten
Er was veel om van te genieten, deze middag. Bijna te veel om op te noemen! Het was mooi om de diverse dansgroepen van de Dommelsoppers aan het werk te zien, van Little Catch em Magic, via Reload en Avanti Devotion en de (Dans)Garde van de Prins . Eerst waren de allerkleinsten te zien, daarna liep de leeftijd geleidelijk op van de danseresjes. Allemaal deden ze hun best, bij allemaal zagen de dansroutines er goed uit. Alleen was de progressie duidelijk zichtbaar, de oudere danseressen waren beter geoefend, dat is logisch. Het deed niets af aan het kijkplezier! Petje af, of beter gezegd, steek af voor de prestatie!

De tonpraters deden erg hun best, van Harold Richters als ZZP'er tot Jos 'Josien' van den Oever, die een heel andere betekenis gaf aan de afkorting ZZP'er. Absoluut hoogtepunt was het optreden van Giel van Erp als Spycholoog, een perfect neergezette doorgedraaide neuroot die op onnavolgbare en onweerstaanbare wijze de lachers op zijn hand kreeg.

Wervelende optredens
Speciale vermelding verdienen ook Bertine van den Boom, met een prachtig gezongen lied over de actuele ontwikkelingen in ons dorp, van kerk tot MFA. Ook Nancy van Heeswijk gaf een wervelend, prachtig optreden waarin ze op muzikale wijze in een half uurtje tijd de belangrijkste feestdagen van het jaar de revue liet passeren. Ook carnaval kwam daarbij aan de orde, wat aanleiding was voor een polonaise die door heel de zaal heen ging!

Verder was er een optreden van het smartlappenkoor Rawazzi en van nieuwkomers Quality Street, die zorgen voor een aangename verrassing! Het zijn dames met spitsvondige teksten, prachtig uitgedost maken er al een mooi feestje van Quality Street. De zes leden van de Drie Vraagtekens kwamen, verkleed als Kerstmannen, op het podium met een medley met als thema 'love', liefde dus. Ted Swinkels gaf een schitterend optreden, zowel bij de Drie Vraagtekens als bij Prinsenritme. De oud-prinsen gaven eveneens een geweldig optreden, in een prachtige playbackshow 'Op volle toeren', gepresenteerd door 'Chiel Montagne'. In sommige gevallen was het best een uitdaging de respectievelijke oud-prins te herkennen!

Harrie Sijbers en Rob Verschuren: een gouden combinatie!
Woorden kunnen de heerlijke, ontspannen sfeer niet omschrijven die 'Die Tiroler Freunde' teweeg brachten. Een heerlijke, geweldige combinatie van de humor van Harrie Sijbers en Rob Verschuren. Het begon met een 'solo-optreden' van Harrie, die op zijn unieke, humoristische wijze de (recente) ontwikkelingen in ons dorp onder de loep nam. Vervolgens verscheen Rob ten tonele met een leuk Tiroler lied, zichzelf begeleidend op de trekharmonica. Ook de act van Rob Verschuren als slecht Play backende Heino zorgde voor veel hilariteit. Hij weet als geen ander de zaal plat te krijgen..

Het zou de act van Harrie en Rob geen recht gedaan hebben om het in te korten, daarom is het mooi dat ze hun act in elk geval op de seniorenmiddag hebben kunnen laten zien. Een van de vele hoogtepunten op deze middag, een onverwachte bonus!

Aan alles komt een einde, ook aan een prachtige middag als deze. Het was echt genieten, niet alleen voor mij, maar voor alle aanwezigen. Gezamenlijk schuifelden we naar de uitgang. Bij de garderobe was het opnieuw een drukte van belang, snel en efficiënt werd iedereen geholpen. 'Keileuk!', 'Geweldig!', 'Een heerlijke middag!', dat waren een paar reacties die ik opving. Ik was bepaald niet de enige die met een blij gevoel naar huis ging!


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding