Son en Breugel blijft definitief buiten schot bij fusie Nuenen en Eindhoven

De gemeente Son en Breugel functioneert naar behoren, vindt de provincie. Er is daarom geen reden om het zelfstandig voortbestaan in twijfel te trekken, daarom kan de gemeente buiten schot blijven als het gaat om de fusie van Eindhoven en Nuenen.

Dat schrijven Gedeputeerde Staten (GS) in de brief aan de drie gemeenten, het provinciebestuur geeft aan dat het initiatief bij Son en Breugel zelf ligt. Als het zo zou zijn dat de gemeente mee zou willen doen aan de fusie, dan is dat mogelijk. In november heeft een raadsmeerderheid al de keuze gemaakt om zelfstandig te willen blijven, het lijkt dus niet aannemelijk dat Son en Breugel alsnog aan zal haken.

In de raadsvergadering van donderdag 8 februari a.s. zal de raad van Son en Breugel de bestuurlijke toekomst opnieuw bespreken, al is nu de afweging tussen zelfstandigheid en een fusie met Eindhoven én Nuenen.

In het besluit van november anticipeerde de raad al op een fusie van Nuenen en Eindhoven. Volgens de strekking van de motie die op die vergadering werd aangenomen is het nodig om de banden met Best en Oirschot aan te halen.