Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Deadline sloop kerk mogelijk later

Son en Breugel - Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 9 februari was Remco Heeren van Dorpsvisie verbaasd dat hij op de site van ED moest lezen dat de sloopdeadline van de Petrus Bandenkerk is uitgesteld.

Wethouder van den Nieuwenhuijzen verklaarde dat dit een onderdeel was van een interview, en dat het hierdoor nu al openbaar was. Het is ook nog niet concreet aldus de wethouder maar het is een mogelijkheid die in een goed gesprek met de parochie is geopperd.

De wethouder wees de raad erop dat de parochie bezwaar heeft aangetekend tegen het provinciebesluit om de sloop van de kerk stil te leggen. Als dit zo blijft dan loopt de deadline van oplevering gevaar en kan dit resulteren in een boete die kan oplopen tot € 500.000, - Maar als het bezwaar zal worden toegekend kan de deadline mogelijk nog gehaald worden.

Het niet halen van de deadline van 20 februari is dus besproken. Want als de beslissing op het bezwaar, er op 20 februari nog niet is dan kan er dus een nieuwe deadline in samenspraak worden afgesproken.


Extra parkeerplaatsen voor Sciencepark Ekkersrijt

Het college gaat de huidige parkeerplaats nabij visplas Ekkersweijer bij bedrijventerrein Science Park gedeeltelijk verharden. Met de aanleg van het verbeterde parkeerterrein ontstaan circa 50 verharde parkeerplekken en wordt de parkeerdruk op het Science Park voor personeel en bezoekers van het Sciencepark verminderd. Het parkeerterrein heeft een openbare functie en zal dus ook gebruikt kunnen worden voor bezoekers aan het gebied rondom de visvijver.

Door de economische hoogconjunctuur is er een forse parkeerdruk ontstaan op het bedrijventerrein Science Park. Het uitgangsprincipe voor bedrijven is parkeren op eigen terrein. De parkeerplekken op eigen terrein zijn echter nagenoeg bij alle bedrijven volledig in gebruik genomen. Hierdoor heeft de gemeente 3 jaar geleden al parkeervakken op de wegen van het park aangebracht. Een verdere uitbreiding is ruimtelijk niet gewenst in verband met de parkachtige structuur van het bedrijventerrein.

Er is voor de korte termijn een parkeeroplossing gewenst. Nabij de visplas Ekkersweijer zijn vele jaren geleden al parkeerplaatsen aangelegd. Deze worden nu al door medewerkers van het bedrijvenpark in gebruik genomen.
In verband met risico van vandalisme aan de daar geparkeerde auto's is het parkeerterrein inmiddels met het dunnen van de struiken doorzichtig gemaakt. Het parkeerterrein is echter niet verhard. Hierdoor ontstaat er overlast in de natte perioden van het jaar en is daardoor minder aantrekkelijk om er op te parkeren. Daarom is in overleg met Ondernemingsvereniging Ekkersrijt (OVE) besloten om de parkeerplaats gedeeltelijk te asfalteren.

De kosten voor deze aanpassing bedragen € 30.000,-. Vanwege de hoogte van het investeringskrediet gaat het om een beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad, die over het collegevoorstel binnenkort een besluit zal nemen.


Omwonende en Prins Wim in de hoofdrol bij start bouw gemeentehuis

De gemeente wilde dat de start van de nieuwbouw van het gemeentehuis, op de oude locatie van de bibliotheek, feestelijk zou zijn. Darvoor hadden zij niet alleen de directe bewoners uitgenodigd maar ook Prins Wim en de raad van elf.

Zij waren allemaal samengekomen in het gedeelte van het gemeentehuis dat gerenoveerd gaat worden. Wethouder Vortman sprak als verantwoordelijke wethouder van het project op de dag voordat carnaval losbarst in Son en Breugel de aanwezige toe. Daarbij was duidelijk te merken dat ook hij al in carnavalsstemming was.
Geheel onverwacht nam ook een onderaannemer het woord. Velen herkende toch Henk Vogels in deze Driekus. Deze bouwvakker besprak op carnavaleske wijze de nieuwbouw en wat daarbij allemaal wel niet bij komt kijken. Ook wist hij veel over de Petrus Bandenkerk en zijn tijdelijke bewoners.

Na dit verrassend leuke gedeelte werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan naar de bouwlocatie waar de bewoners doormiddel van het indrukken van een knop, waar kennen we die ook alweer van, twee confettiekanonnen in werking stelde die weer het gehele bouwterrein inclusief de aangrenzende balkons een feestelijk gezicht gaven.


Afbeelding