Frank Boeijen
Frank Boeijen Foto: Peter van Hal

Een reis door de tijd
met Frank Boeijen

Op zaterdag 17 februari staat Frank Boeijen in Theater De Blauwe Kei. Met zijn onmiskenbare stem en persoonlijke liedjes raakt hij het hart van iedere theaterbezoeker. De voorstelling begint om 20.15 uur in de grote Theaterzaal van Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Verwacht op deze avond een reis door de tijd, van de jaren tachtig naar het heden. Niet alleen de hits van toen staan centraal, maar ook pasgeboren liedjes van zijn nieuwe album Palermo worden vertolkt. Frank Boeijen overtuigt elke keer weer. Zowel muzikaal en tekstueel als in de beleving.
In september 2017 ontvangt Frank de NPO Radio 5 Oeuvre Award. Daarmee wordt zijn waardevolle bijdrage aan de Nederlandse popgeschiedenis met meer dan 25 albums op waarde geschat. Ze noemen hem een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten.

Kaarten voor Frank Boeijen zijn € 24,50 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Frits Philips lyceum-mavo
presenteert theatervoorstelling

100 jaar geleden was Frits Philips een brugklasser, wist je dat?
Frits Philips, Meneer Frits, De Koning van Eindhoven.

"Ik ken die hele man niet. Ik voel me best ongemakkelijk.
Weet ik veel wat er allemaal gebeurde toen hij leefde.
Hij is enorm belangrijk geweest voor Eindhoven en alle inwoners.
Best een saai onderwerp, zo'n ouwe knar.
Je zal in een toneelstuk over die man staan.
Ja, of je school wordt naar hem vernoemd, stel je voor.
Mijn vader heeft trouwens alleen maar spullen van Philips in huis.
Mijn opa was portier bij Philips.
Toevallig, mijn oma was koffiemeisje bij Philips.
En ik heb de zonen van meneer Philips een hand gegeven."


De spelers van de Scenefabriek (theatergroep van Frits Philips lyceum-mavo|) nemen jullie mee in een tocht door het verleden, vanaf het moment dat Frits Philips stierf in 2005 naar het moment van zijn geboorte in 1905; terug uit verteld dus. We volgen niet alleen Frits, maar ook inwoners van Eindhoven en vertellers die ons door het verhaal leiden.

Doemdenkers en positivo's, het Evoluon, Philiprak in oorlogstijden, lampenmaaksters, nieuwsgierige buren en zijn wij zelf niet ook allemaal een beetje Frits… Je beleeft het allemaal in onze nieuwe voorstelling.
Met een cast van maar liefst 73 leerlingen variërend van 1 mavo tot en met 6 vwo spelen we Philiprak op 13, 14 en 15 maart 2018 om 20.00 uur in het TAC in Eindhoven (de oude Philips personeelswinkel tegenover het PSV-stadion).
Kaartjes à 7,50 zijn verkrijgbaar via de school (via regisseurs en dramadocenten Juultje van den Nieuwenhof/Yvonne Janssen)