Het nieuwe complex op de Herdgang
Het nieuwe complex op de Herdgang Foto: Adrie Neervoort

Nieuwbouw op trainingscomplex
PSV De Herdgang

PSV Business en BAM Bouw en Techniek verlengen hun samenwerking tot medio 2022. PSV en BAM werken al ruim dertig jaar samen. BAM is door de jaren heen bij diverse bouw- en verbouwfases van het stadion betrokken geweest. In maart van dit jaar start BAM met de nieuwbouw van de jeugdsectie op het PSV trainingscomplex De Herdgang. De samenwerking betekent tevens dat BAM tot 2022 als Official Sponsor verbonden blijft aan de club.

Peter Fossen, directeur Operations bij PSV: 'Wij streven naar duurzame samenwerkingsverbanden en zijn zeer trots dat we het contract met BAM, dat al zo lang aan PSV verbonden is en het stadion van nieuwe impulsen voorziet, te verlengen'.
Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek: 'Door de langdurige relatie kunnen wij transparant en accuraat inspelen op de wensen van PSV wat betreft hun accommodaties en dus meer toegevoegde waarde bieden. De verlenging van de samenwerking getuigt van wederzijds vertrouwen en is een garantie voor mooie resultaten in de toekomst'.

Nieuwe huisvesting
BAM start in maart met de bouw van de nieuwe huisvesting van de jeugdsectie op het trainingscomplex De Herdgang. In het multifunctionele complex komen onder meer een gymzaal, fitnessruimte, kleedkamers, onderwijsruimtes en kantoren. Daarnaast wordt de bestaande tribune uitgebreid. BAM levert de nieuwbouw volgens planning op in het voorjaar van 2019.


Introductie Natuurfotografie door Bob Luijks

Bob Luijks is een gerenommeerd, fulltime professioneel natuurfotograaf. Op dinsdag 20 februari geeft hij een introductie over natuurfotografie in D'n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Zeer interessant voor iedereen die meer wil weten over deze speciale vorm van fotografie. De presentatie start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Vanaf april is het mogelijk om een basiscursus natuurfotografie van Bob te volgen; eveneens in D'n Liempdsen Herd.

Bob is een fulltime professioneel natuurfotograaf uit Limburg (www.natuurportret.nl). Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je terug in de foto's van Bob. In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt het vertrekpunt voor diverse andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari's en presentaties. In eigen beheer bracht Bob onder meer het boek 'De Meinweg, onbegrensde verrassingen' uit. Bob werkte tevens mee aan de praktijkboeken Landschapsfotografie, Wildlifefotografie en Creatieve natuurfotografie. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als hoofdredacteur van het magazine Natuurfotografie.

Basiscursus natuurfotografie
In april start in Liempde de basiscursus natuurfotografie. Deze wordt verzorgd door Bob Luijks. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en drie veldlessen. De theorieavonden vinden plaats in D'n Liempdsen Herd en de veldlessen in de natuurgebieden rondom Liempde. De cursus is voor iedereen die graag meer wil halen uit de natuurfotografie. In basis maakt het niet uit waar je interesse ligt (bijvoorbeeld landschap of macro). De cursus wordt zo breed mogelijk opgezet, waardoor de theorie voor iedere vorm toe te passen is. Je dient wel een spiegelreflex- of systeemcamera te bezitten, met andere woorden: een camera waarbij je zelf veel in kunt stellen. Na afloop van de cursus ontvang je een handig cursusboek van 100 pagina's om alles nog eens op je gemak terug te lezen. Meer weten? Kijk op www.liempdsenherd.nl onder activiteiten/workshops.


Natuurfotografie door Bob Luijks in D’n Liempdsen Herd