Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Carnavalsdinsdag 13 februari was het dan zover, de boerenbruiloft "nieuwe stijl" op het PieterBrueghel Plein in Son en Breugel. Om 14.00 uur werd daar eerste boerenbruidspaar van Krutjesgat in het onecht verbonden, een historisch moment.

Door: Adrie Neervoort

Vera van den Boogaard 34 lentes jong en Ted Swinkels 7 lentes ouder, omringd door familie, vrienden, buurt- en dorpsgenoten waren zij bereid om in het onecht verbonden te worden, door Prins Wim van Krutjesgat.
Tijdens een korte ceremonie op het plein werd het echtpaar in het onecht verbonden, vooraf hadden zij al kunnen genieten van een uitgebreide koffie tafel in feestcafé De Bongerd.

Ook op deze locatie was de druk bezochte receptie van het paar. Een nieuwe traditie is geboren zonder de oude traditie te vergeten want tijdens de receptie waren ook alle eerder boerenbruidsparen van Son en Breugel zichtbaar op een groot scherm. Sommige van hen waren ook aanwezig op de receptie van Vera en Ted. Het boerenbruidspaar van Krutjesgat heeft nu al Son en Breugel bijeengebracht op een unieke locatie. Waar straks Breugel bruist voor heel Son en Breugel.


Alleen de buitenkant nieuw te bouwen MFA ter discussie

Op donderdag 8 februari werd tijdens de raadsvergadering besloten om bijeenkomsten te gaan organiseren met alle betrokkenen rond de bouw van het nieuwe dorpshuis (MFA). Dit om het eerder massaal afgewezen ontwerp voor een nieuw te bouwen dorpshuis (MFA) te bespreken.

Door: Adrie Neervoort

Deze bijeenkomsten zouden dan als doel hebben om de buitenkant van het gebouw dusdanig aan te passen dat dit wel door een meerderheid van de inwoners zal worden geaccepteerd.
Dit voorstel haalde het met steun van de coalitie. Dorpsvisie en CDA waren tegen. Dorpsvisie wilde met een amendement graag dat ook het hergebruik van de Pertus Bandenkerk zou worden meegenomen in de gesprekken tijdens de voorgenomen bijeenkomsten. Maar zoals verwacht kreeg dit amendement geen steun van de coalitie partijen.

Dus net voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande hopen de huidige coalitiepartijen te bereiken dat een meerderheid alsnog voor een nieuw dorpshuis (MFA) is met een ander uiterlijk.
Maar of dit nog ter discussie staat is erg afhankelijk van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. De kosten voor de bijeenkomsten inclusief de communicatie middelen die hiervoor nodig zijn bedragen circa € 40.000,- Het onderzoek zou binnen 6 weken moeten zijn afgerond. Dat is net voor of na de verkiezingen.