woensdag 21 februari

Kienavond in La Sonnerie

Woensdagavond 21 februari a.s. organiseert Vrouw Aktief voor iedereen een gezellige Kienavond met mooie prijzen. in La Sonnerie Nieuwstraat 45, 5691 AB Son.
Zorg dat je erbij bent, reserveer deze datum alvast in je agenda. Aanvang: 19.30 uur Zaal open: 19.00 uur VA leden: Prijs per kaart € 5,00 - 2 kaarten € 8,00 Niet VA leden: Prijs per kaart € 6,00 - 2 kaarten € 10,00 Graag eerst aanmelden . Aanmelden kan t/m 21 februari 2018 tot 17.00 uur bij Connie van Helvoirt 0499- 475 514 e-mail connievhelvoirt@hotmail.com Meer info over Vrouw Aktief lees je op onze website www.vrouwaktief.nl

GripOpEnergie

Het "GripOpEnergie" project is een initiatief van Coöperatie SonEnergie in het kader van het duurzaamheidsinitiatief Wij Doen Het Groen. GripOpEnergie wil bereiken dat iedere huiseigenaar in onze gemeente beter begrijpt hoe zijn of haar energieverbruik tot stand komt en hoe je daar zelf meer grip op kunt krijgen. Gezien het huidige winterseizoen is de focus nu: Grip Op Gas.
Tijdens het energiecafé van woensdag 21 februari 2018 om 20.00u (inloop vanaf 19.30u) in Sportcafé ExpresZo in sporthal de Landing, Rooiseweg 3 te Son meer uitleg over GripOpEnergie Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom!

Start verkoop Sonse Hout

Je bent van harte welkom in restaurant De Zwaan Markt 9 in Son en Breugel voor alle informatie. Op woensdag 21 februari van 18.30 tot 20.00 uur. Verkoopprijzen en brochure zijn beschikbaar en je kunt je bij de makelaars inschrijven voor de woning die het beste bij jouw woonwensen aansluit. Er is een ruime keuze uit verschillende woningtypes. Welke woning heeft jouw voorkeur?

donderdag 22 februari

Lezing Vereniging Vrouwencontact Son en Breugel

Na de boeiende lezing over Peru, de Inca's en Machu Picchu door de heer Uijen, geeft Vereniging Vrouwencontact nu een lezing over "De Jaren Zestig" door de heer Peter Schipper, op donderdag 22 februari. Aanvang 14.00 uur in Braecklant. Wilt U eens kennismaken met onze vereniging, dan bent U van harte welkom bij deze lezing. Voor meer informatie over VVC Son en Breugel bezoek dan onze website: www.vrouwencontactsonenbreugel.nl

zaterdag 24 februari

De blote billen van de Keizer

Toneelgroep Maan maakt er weer een dolle boel van in deze voorstelling die weinig om het lijf heeft. We hebben daarom een kijkwijzer advies: alleen geschikt voor kinderen van 5 t/m 105 jaar. Laat je buik én kadetten schudden van het lachen bij dit prachtige, waargebeurde verhaal. Of toch niet waar? Nepnieuws? 24 februari om 15.00 uur en 25 februari om 13.00 uur, 3 maart om 15.00 uur en 19.30 uur en 4 maart om 13.00 uur Vestzaktheater Kerkstraat 2 Son en Breugel. Voor meer informatie www.toneelgroepmaan.nl

zaterdag 24 februari tot zaterdag 24 februari

Herleef de 60-er rock & roll-jaren bij Plein Public!

Zin om een avond heerlijk mee terug te gaan naar de jaren '60 – '70? De tijd van de petticoats en vetkuiven? Kom dan op 24 februari naar de Boerderij in Breugel waar de Black Albino's de tijd terug zetten.
Het wordt een avond waarop je van begin tot eind kunt genieten van heerlijke muziek waarop je lekker kunt dansen. Heb je er al zin in? Kom dan op zaterdag 24 februari naar De Boerderij in Breugel. We starten om 20.30 uur en eindigen om 22.30 uur. Maar zoals het vaak gaat kan het met gemak later worden omdat menig artiest moeite heeft om te stoppen met optreden vanwege de sfeer. Je bent van harte welkom, de prijs voor een uniek avondje uit bepaal je zelf, want in de pauze gaat de organisatie met de pet rond. Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl of op www.blackalbinos.nl

zondag 25 februari

Kienen in het Vestzaktheater

De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. Hoofdprijs € 350.00 Geluksgetal € 300,- Zondag 25 februari. Vestzaktheater kerkstraat 2 Son en Breugel Zaal open 18.30 uur Aanvang 19.30 uur

Vierde Woon-WmoBeurs Son en Breugel

Op zondag 25 februari 2018 wordt de vierde Woon-WmoBeurs gehouden in sporthal De Bongerd, Asteroïdenlaan 2/a, 5694 WJ Son en Breugel van 12.00 tot 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.
De verwachting is dat we allemaal langer in ons eigen huis blijven wonen. Verschillende bedrijven en organisaties zullen hun producten en mogelijkheden tonen. Denk hierbij aan hulpmiddelen, tuinonderhoud, domotica, dagbesteding, cliënt-ondersteuning, woningaanpassing, wet- en regelgeving, thuiszorg, maaltijd-verzorging, ouderenactiviteiten, e.d.
In de zaal zullen twee keer presentaties gegeven worden door: Ineke Schimmelpenningh, architect, gespecialiseerd in levensloopbestendig (ver)bouwen; Romke van de Kaa, bioloog en publicist, bekend van publicaties in o.a. het Eindhovens Dagblad.

Expositie van Anne Rensen en Wim van der Kraan in Villa de Kleine Heide verlengd.

Expositie van Anne Rensen en Wim van der Kraan in Galerie De Verdiepingen in Villa de Kleine Heide verlengd.
De expositie van de schilderijen van Anne Rensen en de beelden Wim van der Kraan in Galerie De Verdiepingen in Villa de Kleine Heide. Wordt t.m. 8 april verlengd. Voor bezoekers geopend op zondag van 15- tot 17 uur. Mocht deze tijd voor u onmogelijk zijn of wilt u een groepsbezoek dan graag contact opnemen met de organisatie van Galerie De Verdiepingen: 0632051593

Gratis muziekmiddag in de Boerderij in Breugel

Zondagmiddag 25 februari is er weer een gezellige muziekmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur in de Boerderij Leeuwstraat 2 in Breugel. Een vaste kern van 12 muzikanten komt weer samen om te sessiën. Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod. Iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom! Alleen maar luisteren of meezingen kan natuurlijk ook. Dus houd je van muziek dan kom je naar de Boerderij tijdens "De Speelman" Je bent van harte uitgenodigd samen met je kennissen, buren en vrienden.
"de Boerderij", Leeuwstraat 2, Breugel. Zondagmiddag 25 februari van 15.00 tot 18.00 uur Entree: Gratis. Parkeren: genoeg plaats en gratis.

dinsdag 27 februari

Filmavond Ars Longa

Roma Citta Aperta Het thema van de Ars Longa filmcyclus van voorjaar 2018 is "Rome", met drie films van belangrijke Italiaanse regisseurs: De Sica, Rossellini en Fellini. In "Rome open stad" wordt Giorgio Manfredi, een verzetsleider herkend door de Nazi's. Hij vlucht naar zijn vriend Francesco en vraagt Pina, Francesco's verloofde om hulp. Hij moet zo snel mogelijk de stad verlaten. De film wordt ingeleid door de filmcommissie. Dinsdag 27 februari om 20.00 uur in La Sonnerie, Nieuwstraat 45 Toegang: leden € Kunstvereniging van 2, niet leden € 3

woensdag 28 februari

Ik brul dus ik

Uw Bibliotheek heeft als taak om met een programmering van genuanceerde en gefundeerde informatie, het maatschappelijk debat aan te jagen. In dat kader heeft Bibliotheek Dommeldal de filosoof/classicus en journalist Peter Wierenga uitgenodigd voor een lezing in het Vestzak in Son en Breugel. Op woensdagavond 28 februari. Van 20.30-22.00uur. U bent welkom in de Grote Zaal vanaf 20.00 uur. Kaartjes voor deze lezing kosten € 5,= en zijn te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op agenda en kaartjes. Bibliotheekleden krijgen, op vertoon van een geldige pas, € 2,= korting (per pas).

zondag 4 maart tot zondag 4 maart

Lazy Sonnie Afternoon

Maandelijks terugkerend akoestisch live podium in de Kapelzaal van La Sonnerie. Met Eva Almagar uit Nijmegen als hoofdact en Susan Kranen en Kevin Bachus uit Son en Breugel als supportact.