Afbeelding
Foto:

42e Paasloop in Boxtel:
nieuw parcours en nieuwe afstanden

Even er lekker uit op 2e paasdag? 42e Paasloop in Boxtel: nieuw parcours en nieuwe afstanden
Wil je op maandag 2 april (2e paasdag) een lekker rondje lopen in het buitengebied van Boxtel en Gemonde? Doe dan mee aan de Paasloop in Boxtel. Het parcours van de 42e editie van de Paasloop is geheel nieuw.


Er is een keuze uit verschillende afstanden: 10,5 km, 5,7 of 3,2 km. Alle afstanden bestaan uit 1 ronde. De loop is bedoeld voor zowel de wedstrijdloper als de recreant.
De 10,5 km start vanaf de accommodatie van AV Marvel aan Den Wielakker en gaat via Boxtel-oost richting Gemonde, om via de Hooibrug (over de Dommel) weer terug naar de atletiekbaan te gaan. Dus, lekker door het buitengebied. De start van de Paasloop is om 11.00 uur.

Voor de kids van de basisschool, leeftijd 8 t/m 12 jaar, is er weer de bekende Kidsrun met een afstand van 1.200 meter. Ouders en begeleiders mogen meelopen. De Kidsrun start om 10.30 uur precies. De middelbare scholieren (13 t/m 15 jaar) kunnen zich inschrijven voor de 3,2 km. Voor meer informatie en vooraf inschrijven ga naar www.avmarvel.nl. Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl.


Theaterkoor Stem nadert voltooiing
nieuwe productie

Werkgroepen zetten
puntjes op de i

Het duurt niet lang meer. Nog zo'n anderhalve maand voor de première van de nieuwe productie Boeiende Buren door Theaterkoor Stem. Juli 2016 werden met een nieuw samengesteld bestuur en een schrijversgroep de eerste penstrepen op papier gezet. Brainstormen, elkaar aanvullen, ontwerpen, uitwerken en soms weer opnieuw beginnen. Het grote idee werd duidelijk. De nieuwe productie moest gaan over vallen en opstaan, over elkaar ontmoeten en het samengaan van de gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. Over elkaar nodig hebben en over de verschillende achtergronden van mensen. Bijpassende muziek werd gezocht en sketches werden uitgeschreven. Inmiddels staat alles stevig in de grondverf en er wordt volop afgelakt.

Bijzondere productie
Het unieke aan Boeiende Buren is dat het een geheel zelf ontwikkelde productie is. De koorleden hebben allemaal hun steentje bijgedragen. Zo zijn er werkgroepen voor kleding, decor, kaartverkoop, sponsoring, PR en toneelscript. Bijzonder is ook dat de gemeente Meierijstad in het verhaal is geïntegreerd. Elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen, op elkaar kunnen rekenen, elkaar kunnen vertrouwen en er samen iets moois van maken zijn doorlopende verhaallijnen in de voorstelling. Hoe verschillend iedereen ook kan zijn, we moeten samen verder.
Het eindresultaat is een avondvullende voorstelling waarbij losse sketches met een twintigtal gezongen liederen worden verbonden. De muziek wordt live gespeeld door een combo. Videobeelden versterken de sfeer en de intentie. Het belooft een zeer vermakelijke voorstelling te worden met vaart, humor, beroering en heel herkenbare ontmoetingen.

Decor commissie
John van Kuijk is een van de zes leden die zich buigen over het decor en de rekwisieten. "De werkwijze is heel anders dan de vorige keer (Per Missie, red.)", aldus John. "Vooraf stond er weinig vast, dat stond wel vast. In overleg met de productieleider en regisseuse ontstond gaandeweg een lijst met benodigdheden. De grootste uitdaging was om een levensgroot beeld van bisschop Bekkers te maken, waar dan ook nog eens een mans groot persoon in dient te passen. Het beeld is gemaakt van gaas, papier manche en een monnikspij. Dankzij een sponsor kunnen we ook met hout aan de slag en maken we bijvoorbeeld een levende graffiti wall.

Kleding commissie
Patrice van der Kallen bedenkt in een groep met vijf andere leden welke kleding het meest geschikt is voor de gespeelde en gezongen rollen. "De spelers moeten er zich prettig bij voelen", aldus Patrice. "Verder moet de kleding passen bij de scene die gespeeld wordt en de liedjes die gezongen worden. Het zorgt ervoor dat de sfeer wordt weergegeven en versterkt. Daarbij spelen er ook nog praktische zaken, bijvoorbeeld als iemand zich snel om dient te kleden. De eerste indruk die de aankleding maakt is wel heel belangrijk. Het plaatje moet goed worden neergezet.
Zaal De Brink
De plaats waar de voorstelling wordt gehouden ligt in het geografische hart van Meierijstad. De Brink in Eerde geeft straks ruimte aan 320 theaterzitplaatsen per voorstelling. Het podium is 126 m2 groot en 110 cm hoog.

Kaartverkoop en meer informatie
De première van "Boeiende Buren" is op vrijdagavond 16 maart om 20.15 uur. Verder zijn er voorstellingen op zaterdag 17 maart om 20.15 uur en op zondag 18 maart om 14.30 uur. De uitvoeringen vinden plaats in De Brink in Eerde. Kaartjes zijn online te bestellen via website www.debrinkeerde.nl/evenementen. Kaarten kosten €17,50 per stuk. Het adres van De Brink is Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Meer informatie via de website www.theaterkoorstem.nl.