Afbeelding
Foto:

Zaterdag 3 maart opening natuurpad Dutmella

Op zaterdag 3 maart om 10.00 uur opent wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen het Dutmella natuurpad.

Vanaf 09:45 uur is iedereen welkom en krijgt bij de (nieuwe) blokhut van Dutmella, Dutmellapad 2. een lekkere kop koffie, thee of ranja. Na het hijsen van de vlag en de openingswoorden, gaan we met zijn allen wandelen en het natuurpad ontdekken. Daaraan doen de bevers en welpen van scouting Dutmella mee: ruim 60 kinderen van 5 tot 10 jaar.
Heb je zin? Kom kijken en wandel mee. Na de wandeling is er bij het kampvuur tijd om na te praten en te genieten van lekkere soep. De kids kunnen hun marshmallow roosteren boven het vuur.
Het natuurpad is een initiatief van scouting Dutmella in samenwerking met Rabobank Het Groene Woud Zuid, IVN, Staatsbosbeheer en de gemeente Son en Breugel.

Natuurpad
Het Dutmella natuurpad is een avontuurlijke wandeling van drie kilometer voor het hele gezin. Tijdens de wandeling ontdek je de fantastische natuur bij het 'Oud Meer'. Weet jij welke vogels hier leven of hoe een Schotse hooglander eruit ziet? Lukt het jou om een veer en uilenbal te vinden of weet jij hoe een dennennaald ruikt? Kinderen hebben al hun zintuigen nodig om de vragen en opdrachten te beantwoorden!

GPS-route via QR-code
De route van het natuurpad is eenvoudig te downloaden op www.dutmella.nl/natuurpad en thuis te printen. Op twee pagina's staan de route en informatie over de natuur die je tegen komt. Op een derde pagina staan de vragen en opdrachten voor de kids.
De route is ook te beschikbaar op de mobiele telefoon viia een QR-code. De QR-code hangt op de route bij blokhut Dutmella.


Inschrijven Ons Dorp Kwist
vanaf 1 maart

Vanaf donderdag 1 maart a.s. is het weer zover. U kunt vanaf deze datum inschrijven voor de 6e editie van Ons Dorp Kwist.
Dit jaar zal de kwisavond plaatsvinden op vrijdag 5 oktober waarna de feestavond met prijsuitreiking op 27 oktober gepland staat. Noteer deze data dus alvast in uw agenda.

De teamcaptains van vorig jaar worden allemaal weer aangeschreven maar de organisatie daagt ook nieuwe teams uit om zich in te schrijven en de competitie aan te gaan. Wij rekenen weer op een grote opkomst en hopen op jullie enthousiasme.
Inschrijven kan tot 1 september op onze website www.onsdorpkwist.nl.

Ook dit jaar loont het om er vlug bij te zijn. Alle teams die voor 1 april inschrijven zullen hier tijdens de kwisavond zeker voordeel van ondervinden. Op welke manier wordt later bekend gemaakt.
Graag zien we jullie in grote getalen op vrijdag 5 oktober!


Afbeelding
Ons Dorp Kwist - Sjerlokkie